Witam
Znajomy ma vw pasata cc w którym fotel kierowcy regulowany jest elektrycznie i oba fotele mają ogrzewanie
Ostatnio wymienił te fotele na takie co mają jeszcze wentylację wszystko działa jak powinno oprócz wentylacij zauwazyłem brak jednego pina stary fotel miał 7 przewodów nowy ma 8
Dołożyłem jeden kabel od bezpiecznika po stacyjce i wentylacja działa lecz po uruchomieniu silnika fotel kierowcy wyłącza się i nie chce działać do puki pracuje silnik fotel pasażera działa cały
Czy macie jakieś pomysły czemu tak się dzieje
Fotele vw passat cc
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 tdi 2015
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
Re: Fotele vw passat cc
Nie nie mam dostępu
Szukałem po necie jakiś schematów od foteli lecz nigdzie nie trafiłem na odpowiedni
Czy problem tkwi w złym zasilaniu tego brakującego pina czy to jakiś inny problem np trzeba zmieniać jakieś kodowania że ma dodane jakieś dodatkowe elementy w fotelu kierowcy znajduje się jakiś sterownik pomyślałem że to on jest za to odpowiedzialny
Szukałem po necie jakiś schematów od foteli lecz nigdzie nie trafiłem na odpowiedni
Czy problem tkwi w złym zasilaniu tego brakującego pina czy to jakiś inny problem np trzeba zmieniać jakieś kodowania że ma dodane jakieś dodatkowe elementy w fotelu kierowcy znajduje się jakiś sterownik pomyślałem że to on jest za to odpowiedzialny
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- TOMASZ PLUTA
- Użytkownik
Re: Fotele vw passat cc
Tak to podłączyłem przewód żółto-czarny nie miał zasilania i do niego doprowadziłem plus po stacyjce
I wszystko działa do puki nie uruchomi się silnika po uruchomieniu silnika wentylacja w fotelu kierowcy wyłącza się
Tak samo podłączyłem fotel pasażera i on działa poprawie
I wszystko działa do puki nie uruchomi się silnika po uruchomieniu silnika wentylacja w fotelu kierowcy wyłącza się
Tak samo podłączyłem fotel pasażera i on działa poprawie