Aby dokonać modyfikacji będziemy potrzebować:
1. Podłokietnika regulowanego z konstrukcją (można użyć samego podłokietnika z częścią metalową i przynitować lub przykręcić)
2. Tylnego panela z wycięciem (można stary dociąć samemu- ja tak zrobiłem)
3. Śrubokręt, klucz "13", Torxy
4. ....
Część praktyczna:
1. Tak wyglądał mój podłokietnik nieregulowany.
Zaczynamy od wyciągnięcia schowka pod podłokietnikiem.
Następnie musimy wymontować tylny nawiew, w tym celu potrzebujemy śrubokręta aby nacisnąć dwa zatrzaski;wówczas nawiew wyjdzie...
Otwieramy pojemnik na napoje pod wtykiem zapalniczki z tyłu, odkręcamy torxem śrubę znajdująca się po środku a śrubokrętem naciskamy dwa zatrzaski po bokach.
Kolejnym krokiem będzie odkręcenie torxem śruby znajdującej się nad zapalniczką (nie zapomnijmy o wypięciu wtyczki z zapalniczki) i panel tylni zdejmujemy.
Konstrukcję tylną zdejmujemy odkręcając torxem 6 szt. śrub
Kolejny krok to podniesienie gumowych osłon od pojemników na napoje znajdujących się pod hamulcem ręcznym i odkręcenie torxem dwóch śrub.
Potem trzeba chwytając za skórzaną osłonę od mieszka zmiany biegów wyciągnąć go (w razie potrzeby delikatnie podważyć tępym narzędziem). Pod mieszkiem mamy kolejną śrubę torx do odkręcenia.Potem dobrze jest zdjąć panele w pobliżu panela środkowego obok przestrzeni nóg z przodu.
Aby wyciągnąć cały cały plastikowy panel środkowy niekiedy potrzeba jeszcze poluzować hamulec ręczny. (dobrze jest zapamiętać na którym ząbku chwyta hamulec lub zmierzyć w którym miejscu nakręcona jest śruba od regulacji linek od hamulca ręcznego)
Po zdjęciu osłony podłużnej znajdującej się pomiędzy siedzeniami możemy rozpocząć prace nad demontażem konstrukcji nośnej podłokietnika. W tym celu należy poluzować śruby "13" znajdujące się po obu stronach konstrukcji i odkręcić dwie małe śruby .
Teraz całość możemy zacząć składać w odwrotnej kolejności... Jeśli nie posiadamy oryginalnego panela tylnego możemy stary wyciąć piłką...
A tak wygląda "nowy" regulowany podłokietnik...