Sporadycznie włącza mi się lewa wycieraczka sama po jakimś czasie od uruchomienia. Wczoraj nawet spalił mi się bezpiecznik koło akumulatorka f31 i jedna wyieraczka pozostała nie schowana . Po wymianie bezpiecznika wycieraczki zadziałały ale po jamś czasie ponownie się spalił . Byłem u elektryka ale bardzo dużo jego zdaniam może być przyczyn , niechciałbym wywalać kasy bo może to być drobnostka , może ktoś z tym się spotkał i doradzi co zrobić . Z góry dziękuję
Wycieraczki przód
- Adam
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Wycieraczki przód
Witam serdecznie forumowiczów , mam mały problem z wycieraczkami.
Sporadycznie włącza mi się lewa wycieraczka sama po jakimś czasie od uruchomienia. Wczoraj nawet spalił mi się bezpiecznik koło akumulatorka f31 i jedna wyieraczka pozostała nie schowana . Po wymianie bezpiecznika wycieraczki zadziałały ale po jamś czasie ponownie się spalił . Byłem u elektryka ale bardzo dużo jego zdaniam może być przyczyn , niechciałbym wywalać kasy bo może to być drobnostka , może ktoś z tym się spotkał i doradzi co zrobić . Z góry dziękuję
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
w sumie elektryk miał rację 
ja bym zaczął od sprawdzenia sterownika tej wycieraczki, one często się rozhermetyzowują i się robią w nich zwarcia
ja bym zaczął od sprawdzenia sterownika tej wycieraczki, one często się rozhermetyzowują i się robią w nich zwarcia
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- marcin975
- Zaawansowany
- Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 47 razy
Ja tak też miałem.trzeba wyjąć silniczki i przeczyścić tulejki w mechaniźmie,bo tam dostaje się woda i poprostu się zacierają,u mnie trzeba było grzać,bo tak się zapiekło z prawej strony.Przeczyściłem i nasmarowałem-pomogło,hulają do dziś.dotyczyło to wycieraczek przeciwbieżnych.
Touran był i się zmył 
- maciora
- Początkujący
- Kontakt:
Dzięki temu problemowi dziś google pomogły mi znaleźć to forum. Najpierw (już jakiś czas temu padła mi wycieraczka pasażera co mi wlaściwie nie przeszkadzało szczególnie że prawie nie padało:) ) Dziś podczas ulewy wycieraczka od kierowcy podnosila się do polowy okna i wracała
(( Po tym jak po deszczu wrócilem do domu na parkingu ożyła
.
[ Dodano: Nie Lip 29, 2012 21:57 ]
[ Dodano: Nie Lip 29, 2012 21:57 ]
Najpierw trzeba odkręcić takie jak to określiła moja córka dwie gwiazdeczki trzymające wygłuszenie potem gumowa uszczekla i blacha (chyba 5 śrub 10tek) i widać silniczki... dalej dotrę jutro bo znów się rozpadało.Adam pisze:No widzisz żebym wiedział to może byśmy się spotkali
Jutro w pracy postaram sie je wyjąć , nie wiem jeszcze jak ale mam nadzieję że się uda
- Marko_77_
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 TDI BXE, 2007
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 1 raz
Koledzy orientujecie sie czy dostanę sam sworzen do którego przykreca sie ramię wycieraczki. Podczas wybijania go z mechanizmy od strony pasażera uszkodził mi sie gwint
.
Drugie pytanie to która wycieraczki powinna być na górze a która na dole w czasie spoczynku. Wydaje mi sie ze kierowcy powinna jako pierwsza sie uruchamiać ale nie jestem pewien.
Zgody dzieki
Drugie pytanie to która wycieraczki powinna być na górze a która na dole w czasie spoczynku. Wydaje mi sie ze kierowcy powinna jako pierwsza sie uruchamiać ale nie jestem pewien.
Zgody dzieki
Pozdrawiam Piórek
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
nie da sie nagwintować juz tego?Marko_77_ pisze:Podczas wybijania go z mechanizmy od strony pasażera uszkodził mi sie gwint.
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...Marko_77_ pisze:Drugie pytanie to która wycieraczki powinna być na górze a która na dole w czasie spoczynku. Wydaje mi sie ze kierowcy powinna jako pierwsza sie uruchamiać ale nie jestem pewien.
- aprinsr
- Przeglądacz
- Podziękował: 7 razy
Marko_77_ pisze:Podczas wybijania go z mechanizmy od strony pasażera uszkodził mi sie gwin
Miałem dokładnie ten sam problem. z tym że gwint ukręcił się przy samym stożku. wywierciłem w stożku otwór, nagwintowałem, wkręciłem i wkleiłem pręt gwintowany 6mm i ramię przykręcone jest nakrętką z podkładką