Ostatnio drugi rząd siedzeń zaczął grać jak fotele w Ikarusie
Jadąc po wybojach widzę że w szczególności środkowy fotel trzęsie się jak pacynka.
Wyciągnąłem, sprawdziłem zaczepy, niby wszystko gra.
Spryskalem sprayem do łańcuchów żeby pozbyć się pisków-pomogło, zapiąłem je porządnie ale...
No hałasują skubane.
Miałem taki sam efekt jak zbieżność była źle ustawiona.
Proponuję zweryfikować ciśnienie w oponach na tylniej osi oraz stan ogumienia.
Później można zweryfikować/ustawić zbieżność.
Bomber pisze:Miałem taki sam efekt jak zbieżność była źle ustawiona.
dzięki za sugestie.
niestety - nie u mnie takie rzeczy
# opony 2 letnie continentale w idealnym stanie
# geometrie robie raz w roku przed przegladem (tutaj trzy tygodnie temu)
# wybebeszyłem cały tył: wyciągnałem fotele, podokrecałem śrubki, opróżniłem schowki, zamontowałem fotele
=> dalej to samo
Ja u siebie zrobiłem tak ze pochyliłem lekko oparcia tak aby po zablokowaniu delikatnie opierały sie o rolete i naprawde to pomogło przynajmniej u mnie choc nie był to denerwujacy hałas, bardziej denerwuja skrzypiace uszczelki klapy i musze co jakis czas smarowac silikonem do uszczelek
Diagnostyka/kodowanie i naprawa grupa VW/Audi tel.888659640
Czyszczenie DPF bez użycia chemii
Jelenia Góra
Bomber pisze:Miałem taki sam efekt jak zbieżność była źle ustawiona.
Nie ma takiej możliwości bo od razu czujniki to wychwycą a i zbieżność mam ustawioną. Jak kolega pisał można troszkę pochylić kanapę ale u mnie to też nie pomaga.
wojtek2626 pisze:Ja u siebie zrobiłem tak ze pochyliłem lekko oparcia tak aby po zablokowaniu delikatnie opierały sie o rolete i naprawde to pomogło przynajmniej u mnie choc nie był to denerwujacy hałas, bardziej denerwuja skrzypiace uszczelki klapy i musze co jakis czas smarowac silikonem do uszczelek