Szukam opini
-
- Kandydat
- Auto:: Tutan 2.0 2006
- Imię:: Karol
Szukam opini
Witam na wiosnę planuje kupić turana od szwagra 2.0 diesel 140km skrzynia 6 biegowa automat dsg 2006 rok polift chyba,nigdy nie miałem diesla i automatu jak te silniki i skrzynia sie sprawuje ma czego się bać podobno bloki pękają czy coś takiego słyszałem.Szukam opini na temat auta proszę o opinie i porady. Pozd
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0TDI CFJB 2014
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: Szukam opini
Trudno cokolwiek powiedzieć bo nikt z nas auta nie zna. Ja ze swojego doświadczenia powiem ze byłem bardzo zadowolony z tego zestawu tylko rocznik 2005. Silnik oznaczenie BKD, DSG 6 biegów w ciagu trzech lat przejechałem kolo 130000 i 3 razy zmieniłem olej w DSG w silniku troche więcej bo co jakieś 10000/12000 był zmieniany
zero problemów trasy po 1800 kilometrów w ciagu doby, palił zawsze od strzała czy zimny czy ciepły. Z przebiegiem 320000 trafił do audi a3 gdzie dalej śmiga.

-
- Kandydat
Dzięki za info trochę się boję Skrzynia dsg on ma.nalatane dopiero 190 tyś kupił od pierwszego właściciela czyli nie mam czego się bać silnika i skrzyni
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
W 2018 kupiłem 1T2 manual, choć DSG mnie bardzo kusiło. Wszyscy moi znajomi (machanik, handlarz) pukali się w głowę i mówili "kup sobie DSG, będziesz zadowolony. Sam zobaczysz". Jako że autem głównie jeździ żona i trudno jej jest przyswoić zmiany więc zostałem przy maualu.KAROLEK22XX pisze: trochę się boję Skrzynia dsg on ma.nalatane dopiero 190 tyś kupił od pierwszego właściciela czyli nie mam czego się bać silnika i skrzyni
Jesienią w zeszłym roku kupiłem 1T3 DSG. Autem oczywiście jeździ żona i faktycznie bardzo trudno było jej się przestawić na automat. Teraz kiedy mówię że muszę gdzieś pojechać i chce wziąć jej auto to wiesz co słyszę? Weź sobie tego manuala.
DSG jest jak narkotyk, raz spróbujesz i już nie zostawisz.
Czy skrzynia awaryjna? Zależy czy ktoś dbał.
1T3 CFHC
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
każdy "automat"cirek pisze:DSG jest jak narkotyk, raz spróbujesz i już nie zostawisz.

jak auto nie jest zajechane, przebieg realny to brać, zrobić wymianę oleju i się nie bać.
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Potwierdzam. Jak auto sprawdzone to nie ma się czego bać. Wymieniać olej w skrzyni maks co 60 tkm.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
- Kandydat
Dzięki chłopaki za odpowiedź jak kupię to się pochwalę. A jak z silnikami i czy mają pdf
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Czy mają pdf tego to nie wiemKAROLEK22XX pisze:Dzięki chłopaki za odpowiedź jak kupię to się pochwalę. A jak z silnikami i czy mają pdf

1T3 CFHC
-
- Kandydat
cirek pisze:Czy mają pdf tego to nie wiemKAROLEK22XX pisze:Dzięki chłopaki za odpowiedź jak kupię to się pochwalę. A jak z silnikami i czy mają pdfale wiem że BMM na pewno ma dpf, BKD dpf nie ma.
Dzięki za podpowiedź spytam się o symbol silnika