Gorzów - Wrocław-Katowice- Kraków - Bieszczady
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Gorzów - Wrocław-Katowice- Kraków - Bieszczady
szanowni,
w sobotę nad ranem ruszam w daleką podróż w Bieszczady. Po drodze mijając Wrocław, Katowice i Kraków będę pozdrawiał w duchu forumowych przyjaciół.
A jeżeli zobaczycie zabłąkaną obcą dusze z nr rej. FG na początku i obowiązkową wlepą, to pomachajcie.
Wciąż zastanawiam się gdzie zrobić postój ? W Krakowie gdzie byłem ostatnio 3 lata temu czy np w Katowicach gdzie byłem jakieś 20 lat temu.
w sobotę nad ranem ruszam w daleką podróż w Bieszczady. Po drodze mijając Wrocław, Katowice i Kraków będę pozdrawiał w duchu forumowych przyjaciół.
A jeżeli zobaczycie zabłąkaną obcą dusze z nr rej. FG na początku i obowiązkową wlepą, to pomachajcie.
Wciąż zastanawiam się gdzie zrobić postój ? W Krakowie gdzie byłem ostatnio 3 lata temu czy np w Katowicach gdzie byłem jakieś 20 lat temu.
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Ba w się dobrze. A jak wrócisz to jakiś grill by się przydało zrobić 
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
-
matti1535
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
To w zależności jak chcesz ten postój spędzić i o jakiej porze pojedziesz. W Katowicach w okolicy autostrady zjeżdżasz i masz jadłodajnie i inne "instytucje", a w Krakowie przy obwodnicy jest z tym gorzej. Już chyba lepiej zatrzymać się po zjechaniu z A4. Inna rzecz, że najlepiej zatrzymać się w momencie, gdy poczujesz zmęczenie, bez względu czy to Katowice, Kraków, czy Wólka Mała.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Tomas jak możesz to omijaj [3] w okolicach Międzyrzecza, teraz w sezonie to tragedia. Droga Gorzów - Skwierzyna w ubiegłą sobotę godz. ok 14-15 - 45min!!! (na początku lipca ok. 4 rano - 30min
)
Jeśli trochę się orientujesz leć tak Gorzów -> Murzynowo -> Skwierzyna -> Rokitno (kierunek Przytoczna) -> Międzyrzecz. Gwarantuję, że szybciej Ci zejdzie. Przez budowę S3 + sezon urlopowy jest teraz tragedia na odcinku Zielona Góra -> Gorzów
A później tak jak pokazujesz Zielona, Nowa Sól, Kożuchów, Szprotawa -> A4 i dzida do końca. Zaplanuj sobie kilkanaście/kilkadziesiąt minut postoju na bramkach w Bielanach Wrocławskich
Jeśli trochę się orientujesz leć tak Gorzów -> Murzynowo -> Skwierzyna -> Rokitno (kierunek Przytoczna) -> Międzyrzecz. Gwarantuję, że szybciej Ci zejdzie. Przez budowę S3 + sezon urlopowy jest teraz tragedia na odcinku Zielona Góra -> Gorzów
A później tak jak pokazujesz Zielona, Nowa Sól, Kożuchów, Szprotawa -> A4 i dzida do końca. Zaplanuj sobie kilkanaście/kilkadziesiąt minut postoju na bramkach w Bielanach Wrocławskich
-
seba244
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Poza tym to w Krakowie będziesz jechał obwodnicą więc pchać sie do Krakowa to bez sensu, Jedynie to pod Tarnowem kojarzy sie sie fajny postój, restauracja i jest gdzie odpocząć i znowu obwodnica Tarnowa i dalej kierunek Bieszczady:)
Życze szerokiej drogi
P.S. Jak miniesz Katowice to skręć Warszawa, potem Jaworzno, potem w prawo, w lewo, w prawo, w prawo, w prawo i w lewo a ja będe na ciebie czekał z Grilem i
-
Kamik
- Początkujący
- Imię::
Jak będziesz odpoczywał w okolicach Krakowa to wpadnij do kopalni soli w Wielczce. Fajna sprawa pochodzić po kopalni i fajna temperatura na gorące dni:) Uzbrój się w cierpliwość na odcinku Kraków - Tarnów bo zawrotnej prędkości tam nie rozwiniesz. W Pilznie podobno podają dobrą golonkę w barze Taurus. A na pstrąga w bieszczadach to tylko do Dołżycy. W barze na zakręcie najlepsze. A tak wogóle to jedziesz nad Solinę czy pochodzić po górach?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Potwierdzam, byłem we Wieliczce 28.07 zrobiło na mnie duze wrazenie. No i w środku było jakies +16/18 stopni gdy na zewnatrz +30Kamik pisze:Jak będziesz odpoczywał w okolicach Krakowa to wpadnij do kopalni soli w Wielczce. Fajna sprawa pochodzić po kopalni i fajna temperatura na gorące dni:)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm