Hej
ostatnio mam taki problem,że auto raz super przyspiesza tak jak powinno,a czasami ma jakby muła i o wiele dłużej zajmuje mu rozpędzenie.Nie ma na to reguły...raz jest dobrze,raz żle..
Co może byc tego przyczyną?Przepływomierz?Podciśnienie?
lock00, a w którym miejscu widzisz,że jest przekroczone? w tej dolnej tabeli na początku? To jest początek loga i musiałem odpuścić gaz na chwilę i znowu dodać.Popatrz na obroty
Juz Ci kolego mowie ,pedal miales oki 100% ,
Boost Pressure actual 2274.6 , w grupie 10 jak i 11 i w drugim pomiarze 2284.8 , nie duzo wiecej przekroczone, pozniej juz jest ladniej ale nie spelniasz wymagania
Charge Pressure Control Duty Cycle , bo wchodzisz ponizej 40% , hmm tylko pytanie jak zawsze bysmy przekraczali wymagana norme ponizej 40% to co wtedy?
A co to oznacza,że jest poniżej 40%? Wygląda,że doładowanie idzie praktycznie idealnie z założeniami,ale nie wiem o co chodzi z tymi procentami.. A przeplywomierz?
Muti pisze:A co to oznacza,że jest poniżej 40%? Wygląda,że doładowanie idzie praktycznie idealnie z założeniami,ale nie wiem o co chodzi z tymi procentami.. A przeplywomierz?
No jak dla mnie "na oko"wlasnie doladowanie idzie ogolnie w normie , lecz beda skrupulatnym aptekarzem (a ja nim jestem) to aby wykonac prawidlowo test wymagany jest od 40% do 95% -Współczynnik trwania impulsu otwarcia zaworu ograniczania cisnienia doladowania (to oznaczaja procenty)
przy ocenie logów wspomagam się jeszcze na forum A3 - tam mają trochę większe doświadczenie jak u nas i zawsze dzielę się przemyśleniami na naszym forum.
Spróbuj może i tam. http://www.a3-club.net/portal/
Jeśli słabo ciągnie to bardzo często jest przepływka - ale to już pozostawiam do oceny innym bardziej doświadczonym. Wiem tylko, że jeśli siądzie to objawy są takie, słabo przyspiesza, max. prędkość 120-140 i często dymi na czarno (choć nie zawsze)