Witam .
Niedawno dłubałem w skodzinie (Superb' 2013r) kolegi i taką ciekawostkę zauważyłem . U niego PLAPDC OPS 8K jest widoczne w menu licznika jako asystent . Można , zmieniać głośność itp,. U siebie w sterowniku 7N widziałem to w adaptacjach z poziomu VCDSa . No ale by podstawowe adaptacje podać na licznik ? Skodzina to ma . A Volkswagen, Seat nie Sorki mój skuch nie chodzi o asystenta parkowania PLA tylko o czujniki parkowania
Ostatnio zmieniony sob cze 12, 2021 22:10 przez Maciej_F, łącznie zmieniany 3 razy.
Maciek takie coś jest do zaznaczenia w programie do edycjii eepromu licznika
Tez to zauważyłem przy okazji zabawy
Ja tego nie aktywowałem bo w 3D z tego co piszą znika menu asystentów?
Marcin tak jest? PLA 2.0 3AA..S
Ale moge sie mylić choć mam sw1102...
Witajcie .
Skan swój ( i kolegi ze skody jeśli jest potrzebny ) wrzucę w poniedziałek .
Tak na szybko : mam wstawiony licznik kolor nie 3D .
Tu chodzi o zabawę niż wielką potrzebę by to musieć mieć . Swego czasu polegliśmy na forum Sharana z wrzuceniem podobnego menu na licznik od TPMS opartym na ABSie . . Ale udało na się wrzucić na licznik Autohold .
No następnego asystenta mieć na liczniku ? Bezcenne . Za resztę zapłacisz kartą [ LOKOWANIE produktu]
jeżu pisze:Maciek takie coś jest do zaznaczenia w programie do edycjii eepromu licznika
Tez to zauważyłem przy okazji zabawy
Ja tego nie aktywowałem bo w 3D z tego co piszą znika menu asystentów?
Marcin tak jest? PLA 2.0 3AA..S
Ale moge sie mylić choć mam sw1102...
Z tego co kojarzę to tyczy pdc 1k8 i 7n0 i chyba aktywacji automatycznego wykrywania przeszkody.
jeżu pisze:
Z tego co kojarzę to tyczy pdc 1k8 i 7n0 i chyba aktywacji automatycznego wykrywania przeszkody.
Automatyczne wykrywanie przeszkody to te sterowniki mają .
7N0 tylko tył
1K8 przód i tył . I właśnie ten z Scirocco co niektórzy adaptowali w Sharanach .
Automatyczne wykrycie przeszkody włącza wizualizację (ew. kamerkę tył) czujników na radiu RNS .
To nie ta droga . W skodzinie to był Asystent na wyświetlaczu zegarów .
jeżu pisze:
Automatyczne wykrywanie przeszkody to te sterowniki mają .
7N0 tylko tył
1K8 przód i tył . I właśnie ten z Scirocco co niektórzy adaptowali w Sharanach .
Automatyczne wykrycie przeszkody włącza wizualizację (ew. kamerkę tył) czujników na radiu RNS .
To nie ta droga . W skodzinie to był Asystent na wyświetlaczu zegarów .
Ojjjj.
Mój 7n0 potrafi przód i tył.
Załączeń wykrywania przeszkody jest z zegarów i powoduje że na DM się wyświetla.
Przy niższym SW zegarów tego menu nie ma . Można w ABS zmienić kodowanie aby z automatu poniżej prędkości granicznej w 10 wyskakiwała wizualizacja ale nie koniecznie musi być lrzeszkoda.
Fakt jest ze i tak piszesz o ustawieniach adaptacji więc to inny temat.
Jakby wiadomo było gdzie te ustawienia są w eeprom to już by ktoś zrobił custom soft.