Reflektory przednie

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Misiek 2009
Kandydat
Auto:: Touran 1.6 2008
Imię:: Grzegorz

Reflektory przednie

Post autor: Misiek 2009 »

Dobry wieczór,
Mam pytanko do grupy czy można wymienić soczewki nie wyciagając lampy ? Chyba że można je wyczyścić od środka... Jeśli tak to w jaki sposób i jakim dobrym środkiem. Soczewki w moim touranie zrobiły się takie mlekowe
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: Reflektory przednie

Post autor: wesol »

Tak. Jest taka możliwość. Otworzyć klapki zaślepiające i wjechać do jeziora. Czasem nie przesadzasz. Ile to wyjąć lampę i zrobić to po normalnemu w domu w cieple, spokoju i przede wszystkim w czystym otoczeniu.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Krystek_bc
Kandydat
Auto:: Touran Cross 1,9TDI 2010r
Imię:: Krystian

Post autor: Krystek_bc »

Witam, mam problem z jednym ksenonem(lewym).Z rana lampy zapalają się bez problemu,a po wyłączeniu stacyjki i ponownym włączeniu auta jeden ksenon nie zapala się (+ wyświetlająca się żarówka na wyświetlaczu).Dzisiaj podczas jazdy próbując włączać i wyłączać światła ksenon się zapalił i komunikat zniknął.Co może być przyczyną nie świecącej lampy????
meatball
Kandydat
Auto:: Caddy 2k5 2017 2.0tdi
Imię:: Waldek

Post autor: meatball »

Krystek_bc pisze:Witam, mam problem z jednym ksenonem(lewym).Z rana lampy zapalają się bez problemu,a po wyłączeniu stacyjki i ponownym włączeniu auta jeden ksenon nie zapala się (+ wyświetlająca się żarówka na wyświetlaczu).Dzisiaj podczas jazdy próbując włączać i wyłączać światła ksenon się zapalił i komunikat zniknął.Co może być przyczyną nie świecącej lampy????
Zużyty żarnik lub przetwornica - podmień po kolei elementy z 1 lampy do 2, jak po wymianie zacznie siadać w 2 lampie to wiesz co trzeba wymienić :) A jak dalej będzie w tej samej lampie to coś z okablowaniem, ew w najgorszym wypadku z bordem.
Krystek_bc
Kandydat
Auto:: Touran Cross 1,9TDI 2010r
Imię:: Krystian

Post autor: Krystek_bc »

Dzięki
Awatar użytkownika
kryszar20
Początkujący
Auto:: wv touran, 1.9 tdi, 2007
Imię:: Kamil

Post autor: kryszar20 »

Witam dołączę się do tematu, bo też mam soczewki i strasznie słabo świecą mam Turka po lifcie 2006 co radzicie jakie żarówki lub ledy??
ODPOWIEDZ