Witam,
Ktoś stosował? jakieś opnie na temat uszczelniaczy do chłodnicy? Ogólnie to zauważyłem znikomy ubytek płynu chłodniczego, głównie po trasach dłuższych. Ubytku jest na tyle mało, że ciężko stwierdzić gdzie on jest. Przy okazji wymiany rozrządu, pompy wody coś tam było znalezione (nie pamiętam, ale chyba czujnik) i był zaśniedziały do płynu chłodniczego. Po wymianie problem dalej jest. Doczytałem, że korek też lubi popuszczać. Muszę sprawdzić. Żadnych innym wycieków nie znaleziono przy okazji wymiany oleju, serwisu, wymiany rozrządu z pompą wody. Uszczelka pod głowicą? wchodzi w grę, ale wyciek jest na tyle mały, że nie będę się w to bawił i pakował w koszty. Touranek już 330k nastukane więc raczej będę czekał na większy wyciek. Stąd pytanie o opinie na temat uszczelniaczy do chłodnicy. Podobno w płynie są całkiem ok. Czy uszczelniacze pompowtrysków lub vacu pompy mogą tutaj mieć jakieś znaczenie?
Uszczelniacze do płynu chłodniczego
-
nitrous001
- Początkujący
- Auto:: 1T1 BXE 105 KM, 2007
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 2 razy
-
lucas4891
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI DFEA
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Uszczelniacze do płynu chłodniczego
Musztarda dawała radę swego czasu.
Tak na poważnie, myślę że w każdej hurtowni motoryzacyjnej coś Ci poleca
Tak na poważnie, myślę że w każdej hurtowni motoryzacyjnej coś Ci poleca
-
emito
- ____________________

- Auto:: 1,9 TDI 2006 , 2.0 BMN
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Uszczelniacze do płynu chłodniczego
Ze swojego doświadczenia ,wlałem płynny -Valvoline straciłem kasę i nadzieję ,, skończyło się wymianą chłodnicy , ubytek też był mały ,a wyciek chłodnicy prawie nie zauważalny , napisałem prawie bo na podnośniku widziałem ślad po płynie ,na styku plastiku z radiatorem , po wymianie narazie wszystko ok.
Touran 1.9 BKC 2006/ Touran 2.0 BMN 2007
-
nitrous001
- Początkujący
- Auto:: 1T1 BXE 105 KM, 2007
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 2 razy