Cześć, zakupiłem moduł media in wraz z wiązka i chciałem podłączyć pod RCD310.
Wiązka podpięta do radia, media podłączone, aux w radio włączony i na początku był komunikat "media in initializing" podłączyłem pendrive 64g z mp3 i cisza. Teraz podpinając cały ten zestaw na wyświetlaczu wyskakuje tylko napis "aux" i nic więcej się nie dzieje. Media nie był zakodowany i wyskakiwał komunikat "media in initializing". Co zauważyłem to z wiązki wystawały 3 kabelki odcięte nie zaizolowane, czy mogło dość do jakiejś zwary i coś się spaliło? Kupiłem jeszcze jeden moduł i jest to samo. Z góry dzięki za pomoc
RCD 310 i Media In problem
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: RCD 310 i Media In problem
wklej autoscanSeeSoon pisze:Cześć, zakupiłem moduł media in wraz z wiązka i chciałem podłączyć pod RCD310.
Wiązka podpięta do radia, media podłączone, aux w radio włączony i na początku był komunikat "media in initializing" podłączyłem pendrive 64g z mp3 i cisza. Teraz podpinając cały ten zestaw na wyświetlaczu wyskakuje tylko napis "aux" i nic więcej się nie dzieje. Media nie był zakodowany i wyskakiwał komunikat "media in initializing". Co zauważyłem to z wiązki wystawały 3 kabelki odcięte nie zaizolowane, czy mogło dość do jakiejś zwary i coś się spaliło? Kupiłem jeszcze jeden moduł i jest to samo. Z góry dzięki za pomoc
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 675 razy
Te trzy kabelki obcięte to can i masa do podlutowania do istniejącej instalacji.SeeSoon pisze:Co zauważyłem to z wiązki wystawały 3 kabelki odcięte nie zaizolowane, czy mogło dość do jakiejś zwary i coś się spaliło? Kupiłem jeszcze jeden moduł i jest to samo. Z góry dzięki za pomoc
Czy je podlutowałeś? Czy zostawiłeś luzem?
Wiązka na pewno jest poprawnie zrobiona i sprawdzona. Pytanie o podłączenie tych trzech luźnych przewodów

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
to moze byc tez auxjeżu pisze: Te trzy kabelki obcięte to can i masa do podlutowania do istniejącej instalacji.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 675 razy
Nie już mi odpisał....spacewalker pisze:to moze byc tez auxjeżu pisze: Te trzy kabelki obcięte to can i masa do podlutowania do istniejącej instalacji.
Już wszystko jasne Dawid nie podłączył masy i can

- SeeSoon
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1.9 BKC, 2004
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wiązka oryginalna z Touarega albo Tiguana już nie pamiętam, a kabelki zostały luzem i teraz już wiem że muszę się wpiąć do wiązki. Myślałem że wystarczy tylko wpiąć w radio i będzie grać a tu jeszcze trzeba te trzy przewody ogarnąć. Tylko dziwi mnie ze na początku wyskakiwał komunikat "media in initializing" a teraz jest tylko sam "AUX"jeżu pisze: Te trzy kabelki obcięte to can i masa do podlutowania do istniejącej instalacji.
Czy je podlutowałeś? Czy zostawiłeś luzem?
Wiązka na pewno jest poprawnie zrobiona i sprawdzona. Pytanie o podłączenie tych trzech luźnych przewodów
1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM