1.5 evo jak poprawić hamulce i zawieszenie
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
1.5 evo jak poprawić hamulce i zawieszenie
Po kilku latach przerwy wróciłem do Tourana. Moje poprzednie BKD z 2007, było przez lata "udoskonalane" (sztywniejsze amortyzatory, wydajniejsze hamulce, poprawiona moc i moment). Za kilka miesięcy kończy się gwarancja mojego nowego 1.5 Evo z 2020 i myślę o podobnych modyfikacjach: ma lepiej hamować, lepiej się trzymać i trochę być szybszy. Czy ktoś już ten temat przerabiał? Póki co budżet nie ma znaczenia.
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI DFEA
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: 1.5 evo jak poprawić hamulce i zawieszenie
Ja w swoim zamontowałem zestaw Brembo xtra line czy jak to tam się nazywa. Perforowana w każdym bądź razie. Jest nieco lepiej, ale jakoś dupy nie urywa.
Żeby urywało, to trzeba by swapa zrobić na heble z golfa GTI średnica 340 mm chyba.Ale to już inna para kaloszy
Żeby urywało, to trzeba by swapa zrobić na heble z golfa GTI średnica 340 mm chyba.Ale to już inna para kaloszy
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: 1.5 evo jak poprawić hamulce i zawieszenie
Dziękuję, tylko przy swap średnica felgi ma pewnie znaczenie. A raczej nie chciałbym większych niż 17.
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."