Jak uruchomić app Connect gdy fabrycznie nie uruchomiony

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Touranowłódź
Auto:: Touran HL 1.5Tsi MY24
Imię:: Janusz

Jak uruchomić app Connect gdy fabrycznie nie uruchomiony

Post autor: Touranowłódź »

Cześć,

Niedawno odebrałem nowego Tourana z 2023r. Niestety pomimo wersji highline okazało się, że funkcja App Connect nie jest aktywna. W serwisie stwierdzili, że ma zamontowany jeden z dwóch rodzajów radia, które akurat nie ma możliwości wgrania kodu w celu odblokowania dostępu. Zaproponowali poszukać rozwiązania nie fabrycznego.
Poszukałem i puki co znalazłem urządzenia, które rozszerzają możliwość korzystania z app Connect kablowego na bezprzewodowy. One wymagają jednak aby pojazd był wyposażony w kablowy app Connect fabrycznie.
Czy ktoś z kolegów lub koleżanek miał podobny problem i czy znaleźliście urządzenie aftermarket, które dałoby opcję dostępu do CarPlay gdy ten nie był fabrycznie wyposażony?
Ewentualnie inne rozwiazanie?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Re: Jak uruchomić app Connect gdy fabrycznie nie uruchomiony

Post autor: spacewalker »

a czy jak masz TV który nie obsługuje 4K , to czy jest jakies urządzenie które po podpięciu do niego sprawi ze nagle obsłuzy ?

skoro radio nie obsługuje APP - to co Ci kable / wireless - jak i tak nic nie wyswietli w funkcji APP connect ....bo tej funkcji nie obsługuje
podobnie z jednostkami co nie obsługuja kamery cofania ..... cos bys tam nie podłłączył - to i tak nie obsłuzy kamery
ktos z Ciebie robi kretyna chyba
ODPOWIEDZ