Witam,
Podczas ruszania na zimnym silniku auto nie chce ruszyć, zaczynają mrugać kontrolki od biegów (P, R, N, D), pojawia się również check engine. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu auta biegi przestają mrugać i da się normalnie jechać check dalej świeci ( po dłuższej trasie gaśnie ). Problem ten nie występuje na rozgrzanym aucie. Skrzynia po renowacji. Myślicie że wymiana oleju pomoże? Do kogo w okolicy Katowic podjechać z tym?
Pozdrawiam
Nie no wóz na medal. Regeneracja też widać profesjonalna. Gwarancji też żadnej nie masz czy regeneracja robiona dwa lata temu? A tak z ciekawości zapytam co by w tej skrzyni robione, co wymieniane co było regenerowane?
Na regenerację gwarancję jeszcze mam, pytam bo nie wiem czy wymieniać olej czy odrazu jechać z reklamacją. Auto kupiłem jeszcze z gwarancją i poprzedni właściciel powiedział, ze gdyby coś się działo to mogę z nim zawsze tam podjechać tylko zalecił mi najpierw wymianę oleju.
A ile auto przejechało od tej regeneracji? Był już zmieniany olej/filtr w DSG od tego czasu?
Próbowałeś przeskanować to VCDSem? Może wyskoczy Ci jakaś podpowiedź?
Masz w książce serwisowej zachowane interwały wymiany oleju w DSG? To się zmienia - tak samo jak w silniku - co określony interwał, łącznie z filtrem.
Sama wymiana oleju DSG jest trochę trudniejsza niż silnikowego, "pod blokiem" może być wyzwanie żeby to ogarnąć. Technicznie nie powinno wpłynąć to na gwarancję samej regeneracji, ale taktycznie zgadzam się z wesol, że jak masz jakieś podejrzenia reklamacyjne to lepiej tam jechać od razu nie odstawiać jakichś swoich sztukaterii.