Fotelik a zagłówki
- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Fotelik a zagłówki
Witajcie.
Macie też taki problemos z zagłówkami siedzeń jak montujecie fotelik dziecięcy?
Zagłówki w moim Touranku są regulowane tylko w pionie, nie da się ich w żaden sposób przechylić i jak opieram fotelik to ewidentnie przeszkadza, tworzy się kąt prosty prawie i nie da się tak siedzieć, generalnie za każdym razem demontuje całkiem zagłówek...
fotelik grupy wagowej III bez isofix, mam regulacje w nim odsadzenia, żeby można było go bardziej oprzeć ale wtedy znowu fotela/siedzenia z przodu braknie i wystaje heh
Macie też taki problemos z zagłówkami siedzeń jak montujecie fotelik dziecięcy?
Zagłówki w moim Touranku są regulowane tylko w pionie, nie da się ich w żaden sposób przechylić i jak opieram fotelik to ewidentnie przeszkadza, tworzy się kąt prosty prawie i nie da się tak siedzieć, generalnie za każdym razem demontuje całkiem zagłówek...
fotelik grupy wagowej III bez isofix, mam regulacje w nim odsadzenia, żeby można było go bardziej oprzeć ale wtedy znowu fotela/siedzenia z przodu braknie i wystaje heh
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
JA u siebie obróciłem zagłówek i mam problem z "głowy" 
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Właśnie wróciłem z samochodu i przypomniała mi się sprawa z zagłówkiem i sobie obcykałem jak to jest w moim autku.
A więc tak: u mnie zagłówek tylnego prawego fotela (bo tu mam zamontowany fotelik) jest regulowany w pionie (czyli góra i dół), oraz w poziomie. Można odchylić go tak na 10-15 stopni do przodu. Fotelik mam Recaro Young Sport i nie mam takiego problemu co Ty.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
A więc tak: u mnie zagłówek tylnego prawego fotela (bo tu mam zamontowany fotelik) jest regulowany w pionie (czyli góra i dół), oraz w poziomie. Można odchylić go tak na 10-15 stopni do przodu. Fotelik mam Recaro Young Sport i nie mam takiego problemu co Ty.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
no ja mam obecnie 2 foteliki Romera w III kategori wagowej i tez kombinowałem z ustawieniami zagłówka. Dla młodszego (3 lata)gdzie jest w położeniu podstawowym jest OK ale dla starszego (5 lat) przy podniesionum o 2 "zabki' oparciu troche juz zagłówek przeszkadza
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm