witam
prosze o pomoc z polskim vag mianowicie kupiłem sobie kabelek odbII i mam polski vag 4,5 i 2,5
podpiolem kabelek do kompa ustawilem port zgodnie z instrukcja smigam do samochodu i .... brak komunikacji od czasu do czasu wyskocza jakies błędy silnika nic pozatym poczym sie rozłącza i znów brak komunikacji.. dodam ze system operacyjny to windows 7 64bit z tego co czytałem to ciezko na nim coś uruchomic ale moze ktoś z Was juz ogarnol ten problem z góry dzieki za wszystkie wskazówki
pozdrawiam
problem z polski vag
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: problem z polski vag
Gdzieś czytałem że należałoby na WIN 7 ustawić wirtualnie sterowniki WIN XPfokusmok pisze:witam
prosze o pomoc z polskim vag mianowicie kupiłem sobie kabelek odbII i mam polski vag 4,5 i 2,5
podpiolem kabelek do kompa ustawilem port zgodnie z instrukcja smigam do samochodu i .... brak komunikacji od czasu do czasu wyskocza jakies błędy silnika nic pozatym poczym sie rozłącza i znów brak komunikacji.. dodam ze system operacyjny to windows 7 64bit z tego co czytałem to ciezko na nim coś uruchomic ale moze ktoś z Was juz ogarnol ten problem z góry dzieki za wszystkie wskazówki
pozdrawiam
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
1. Podaj jaki masz kabel KKL czy CAN?fokusmok pisze:z tego co czytałem trochę to daje radę sprawdzić błędy tym kabelkiem ale problem jest w komunikacji z samochodem. ale podobno da się w jakiś sposób połączyć.
2. Gdzie kupiłeś ten kabel?Masz jakiś opis do niego?Stawiam że to KKL i tak jak pisałem wcześniej sprawdzisz nim błędy ale tylko silnika.
3. Gdzie czytałeś że da radę nim sprawdzić błedy?
-
fokusmok
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
- Imię:: Michal
andrz3j widze że mi pomożesz kabelek mam prawdopodobnie kkl CAN sporo kosztuje a ja chciałem takie podstawowe rzeczy ''podglądać''. oczywiście na allegro było opisane że mogę takie rzeczy robić...
powracając do tematu to kabelek nie komunikuje sie z samochodem czasami tak jakby załapał po czym znów wyskakuje okno o komunikacji i poprostu nie wiem czy wyrzuciłem pieniądze w bloto czy da radę coś z tym zrobić...
dzieki za zainteresowanie
powracając do tematu to kabelek nie komunikuje sie z samochodem czasami tak jakby załapał po czym znów wyskakuje okno o komunikacji i poprostu nie wiem czy wyrzuciłem pieniądze w bloto czy da radę coś z tym zrobić...
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Poszukaj w necie (google) jak w Windows 7 "zmniejszyc predkosc portu USB" w tym jest problem. Lub podłącz pod kompa z Win XP/Win 98 w nich w ustawieniach portu usb masz predkosc standardowo 9600 a zmniejsz na 4800 lub nawet 2400 i wtedy bedzie ok.fokusmok pisze:andrz3j widze że mi pomożesz kabelek mam prawdopodobnie kkl CAN sporo kosztuje a ja chciałem takie podstawowe rzeczy ''podglądać''. oczywiście na allegro było opisane że mogę takie rzeczy robić...