mam obecnie kola 15 , mam zamiar kupic cos wiekszego...co beedzie lepsze 16 czy moze 17??? a moze ma ktos jakas dobra propozycje..gdzie mozna cos dobrego kupic?jestem z lubina woj.dolnoslaskie
możesz kupić koło o dowolnej średnicy, byle spełniało następujące parametry:
rozstaw śrub: 5x112, może być inny rozstaw ale dodatkowo musisz dokupić dystanse (przejście z np. 5x100 na 5x112)
ET: 50 może być mniejsze lub większe ale tylko trochę
no i wystrzegaj się chińskich podróbek, felgi słabej jakości, mało wytrzymałe, za niską cenę.
Polecam felgi 17 calowe lub 18 calowe oryginały z VW
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Moim skromnym zdaniem musisz wybrać pomiędzy wyglądem a komfortem.
Optymalnie jak dla mnie to 16, przy 17 -18 profil jest za niski i nie na nasze drogi
no to zależy gdzie kto mieszka, jeżeli chodzi o profil, np. w mojej okolicy drogi są wyremontowane i idealne prawie jak na zachodzie
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
no tu masz rację, w śmigam po Niemczech, Austrii, Czechach, do tego dochodzi jeszcze cały Śląsk, więc się nie ograniczam. Jedynie współczuję mieszkańcom Łodzi, jak jechałem na wakacje to o mało co nie zostawiłem w centrum zawieszenia masakra.
Jak chcecie ponarzekaci moze stracic zawieszenie to polecam krajowa jedynke we wloclawku;) mam tam rodzinke i ubolewam nad autem jak mam tam jechac chocby na weekend;)
pabloxxx pisze:tak ale trzeba tam dojechać
polecam np Jaworzyńską w kierunku miasta
Wystarczy mi odcinek [3] -> Rzeszotary -> ul. Poznańska... i już mam dość
Ja to sobie narzekam jak mam jechać na Wrocław a później stamtąd do domu (Dzierżoniów), zjazd z krajowej [8] na wojewódzką 384 (Łagiewniki) i zaczyna się... tam nawet Hummerem nie dałoby się spokojnie przejechać.
Tamtej zimy omijając dziurę służbowym Praktikiem wpadłem w drugą aż felgę pogięło... strach się bać jakie to mamy "stoły" w tej nasze ojczyźnie
będzie dobrze nasz rząd poradzi sobie z dziurami trzeba tylko poczekać