Prawa wycieraczka
Prawa wycieraczka
Witam. Posiadam Tourana z 2003 roku. Padł prawy silniczek wycieraczki 1T0 955 120- brak z nim komunikacji. Instalacja sprawdzona jest ok. Czym go można zastąpić? Nie mogę takiego zdobyć. Czy jest możliwe zastosowanie dwóch silniczków od nowszego modelu? (lewy i prawy) Być może ktoś się orientuje w jaki sposób należy je dobierać katalagowo. Przedłużenie przewodów nie jest problemem. Chciałbym mieć jednak pewność by nie kupić niepotrzebnie.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Z tego co czytałem to nie można napewno montować jednego inne i drugiegu innego, co do dwóch takich samych to nie wiem.
Tu masz link do aukcji z poszukiwanym przec Ciebie silniczkiem tylko cena nie zachęca do kupna:
http://allegro.pl/mechanizm-wycieraczek ... 78506.html
Przeszukaj alledro i podzwoń bo jest kilka aukcji z silniczkami w mniejszej cenie, ale sprzedający nie podają numery silniczków.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tu masz link do aukcji z poszukiwanym przec Ciebie silniczkiem tylko cena nie zachęca do kupna:
http://allegro.pl/mechanizm-wycieraczek ... 78506.html
Przeszukaj alledro i podzwoń bo jest kilka aukcji z silniczkami w mniejszej cenie, ale sprzedający nie podają numery silniczków.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- marcin975
- Zaawansowany
- Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 47 razy
Też mam Tourana z 2003 i miałem podobną przypadłość,naszczęście okazało się,że tylko zatarł się mechanizm(też miałem brak komunikacji,wywalało jeszcze bezpiecznik),miałem możliwość podłączenia nowych z ASO na próbę i okazało się,że do nowszych silników potrzebne są przejściówki,które są w zestawie,bo w nowszych silniczkach gniazda do podpięcia wtyczek są skierowane w przeciwną stronę niż masz w starych i nie podepniesz bo nie sięgnie przewód z wtyczką,który masz w aucie.Dlatego jak kupujesz w ASO to dają przedłóżki,oczywiście można samemu wydłużyć fabryczną instalację,bo cena silniczków w ASO jest zaporowa i nie sprzedają na sztuki tylko w komplecie
Także to taka informacja dla Ciebie,jakbyś szukał trochę nowszego silnika 
Touran był i się zmył 
- Przemek_85
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja ostatnio uratowałm swoj silniczek przed przepaleniem chyba w ostatniej chwili, bo oś która kręci wycieraczka byla tak zatarta, ze nie mogłem jej ręcznie ruszyć, musiałem wkręcić w imadło i na siłę rozruszać i wyjąć, dziwię się, że silniczek jescze dawał radę tym kręcić. Wydaje mi się że dla tego te ośki się zacierają, bo odpływy wody w podszybiu mamy pozapychane (przynajmiej ja tak miałem) i tam zbierała się woda co powoduje korozję tych tulei. WARTO PROFILAKTYCZNIE przynajmniej sprawdzić odływy albo całe mechanizmy.
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW
Nie mam już Tourana
Info na PW
Nie mam już Tourana
Przemek 85. Gdybyś miał zapchany odpływ to woda by była w kabinie przez silnik wentylatora by sie przedostała. Silniki od wycieraczek to fakt zacieraja się lecz przez to że są na tyle szczelne że zbierają opiłki i materiał z którego są wykonane ulega erozji. Jedyne wyjście co jakiś czas czyszczenie ich i smarowanie. Ja tak robiłem, jednak elektronika w samochodach nie może być za dobra i musi się psuć. U mie siadł silniczek, rozszczelnił się.
- Przemek_85
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Prawa wycieraczka
Padł prawy silniczek wycieraczki 1T0 955 120- brak z nim komunikacji.
Witam, chciałbym odświeżyć temat bo również walczę z podobnym problemem. KOmputer mówi że prawy silniczek ma problem, wycieraczki (czasem) chodzą przez chwile a potem się zatrzymują blokując nawzajem lub wcale się nie uruchamiają. Sprawdziłem 2 inne prawe silniczki i sytuacja jest taka sama. Mechanik stwierdził że to może problem tkwi w lewym ponieważ tam jest jakiś chip synchronizujący pracę silniczków. Pytanie czy z tym można coś zrobić? I czy ktoś zna nr lewego silniczka? pozdr/Pll
Witam, chciałbym odświeżyć temat bo również walczę z podobnym problemem. KOmputer mówi że prawy silniczek ma problem, wycieraczki (czasem) chodzą przez chwile a potem się zatrzymują blokując nawzajem lub wcale się nie uruchamiają. Sprawdziłem 2 inne prawe silniczki i sytuacja jest taka sama. Mechanik stwierdził że to może problem tkwi w lewym ponieważ tam jest jakiś chip synchronizujący pracę silniczków. Pytanie czy z tym można coś zrobić? I czy ktoś zna nr lewego silniczka? pozdr/Pll