czyli
z

na

Małe "ale": sterowania klap nawiewu nie będzie. Kolega Muti podesłał mi linka, że jeszcze nikt tego nie ogarnął.
Muszę jeszcze sprawdzić i sterowanie klap ustawić. To jeszcze muszę dokładnie sprawdzić i wrzucę poprawkę.
Edit/poprawka.
Poczytałem, sprawdziłem i przedstawiam wnioski: Sterowanie nawiewy klap odbywa się ręcznie za pomocą wężyka/cięgna. A nowy panel ma już sterowanie w pełni elektroniczne. I jedyny minus jest taki, że jak wymieniając panel na nowy pozostawimy regulację nawiewu np. na szybę przednią to tak pozostanie.
Mam pewien pomysł na to ale brakuje części czyli używany panel oraz silniczek sterowania V426.
Jeżeli ktoś ma gateway z końcówką aa plus RNS 510 to podgląd powinien mieć na radiu. Nie testowałem bo mój gateway jest z końcówką S
Narzędzia.
1.śrubokręt trox standardowy.
2. Latarka najlepiej na głowę.
Zakupy:
1. Ramka do climatronica.
2. Panel climatic od passata/cc (ceny na alledrogo od 210 - 299PLN) 3C8 907 336 AE z podgrzewanymi siedzeniami,
są także wersje inne:
- z podgrzewanymi siedzeniami i webasto: 3C8 907 336 AE
- z podgrzewanymi siedzeniami: 3C8 907 336 AC
- bez podgrzewanych siedzień: 3C8 907 336 AB
Zaczynamy:
1. Zdejmujemy panel, najlepiej od dołu idąc do góry. Zdjęcie wykorzystałem z swojej innej modyfikacji.

2. Odkręcamy panel. Środkowe śruby są dłuższe a boczne krótsze. (6 śrub).
3. Wyjmujemy także adapter starego panelu, bo nowy panel się nie zmieści. Musimy odłączyć ręczne sterowanie klap nawiewów. (fota pożyczone ze strony vwgolfv.pl)

4. Podłączamy kabelki (każdy wtyk ma swoje miejsce).

5. Przykręcamy i gotowe.

Efekt jak dla mnie świetny, nawet jeżeli sterowanie klap nie działa.
Podziękowania należą się:
1. Spacewalker - wiesz za co,
2. Sobek187 - za pamięć, panel oraz pomoc przy montażu,
3. Muti - za uwagi techniczne,
4. Jarry - ramkę i szybką przesyłkę.