Jaki długi uchwyt do nawigacji na przyssawkę?
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Jaki długi uchwyt do nawigacji na przyssawkę?
Witam!
Szukam uchwytu do nawigacji na przyssawkę do szyby przedniej.
Nawigacja Lark wielkości 4-7 cali.
Przede wszystkim uchwyt ma być długi ponieważ szyba przednia w Touranie jest dość daleko i przyznaję, że mimo dobrego wzroku na mojej obecnej nawigacji 4 cale nie jest jakoś komfortowo a uchwyt fabryczny jest krótki.
Dobrze aby był solidnie wykonany i nie trzeszczał. Jakość wykonania ważna.
Polecicie jakiś konkretny?
Pozdrawiam!
Szukam uchwytu do nawigacji na przyssawkę do szyby przedniej.
Nawigacja Lark wielkości 4-7 cali.
Przede wszystkim uchwyt ma być długi ponieważ szyba przednia w Touranie jest dość daleko i przyznaję, że mimo dobrego wzroku na mojej obecnej nawigacji 4 cale nie jest jakoś komfortowo a uchwyt fabryczny jest krótki.
Dobrze aby był solidnie wykonany i nie trzeszczał. Jakość wykonania ważna.
Polecicie jakiś konkretny?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
testowałem już ze schowkiem. Póki co mam Larka 43.2 4 cale. Zrobiłem sobie na rzep i podwiesiłem do góry schowka, ale to się wszystko ruszało niestety. Jakoś nie byłem przekonany.
Będę też zmieniał chyba na Larka 50.8HD-DVR z kamerą a'la black box, a tutaj wogóle odpada montaż w schowku jeśli chce wykorzystać kamerkę.
http://www.lark.com.pl/freebird508hd.htm
Giow z jakim uchwytem mocowałeś do schowka?
Będę też zmieniał chyba na Larka 50.8HD-DVR z kamerą a'la black box, a tutaj wogóle odpada montaż w schowku jeśli chce wykorzystać kamerkę.
http://www.lark.com.pl/freebird508hd.htm
Giow z jakim uchwytem mocowałeś do schowka?
Pozdrawiam!
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Jak kupiłem auto to miało coś takiego przyklejone na schowku (na górze) -> http://allegro.pl/kolko-podkladka-tomto ... 82463.htmlCiapek pisze:Giow z jakim uchwytem mocowałeś do schowka?
A tu inna wersja http://allegro.pl/podkladka-samoprzylep ... 14385.html
Rewelacyjnie sie spisywała do każdej nawigacji, która ma uchwyt regulowany w 360stopni (czyli że ta podstawa mocująca może być od góry klejona - wersja do szyby, albo właśnie do dołu - do takiej podstawki). Teraz po zmianie schowka muszę przekleić to kółko bo rewelacyjny pomysł (i nawet tak nie szpeci).
Tomas z forum widział je na żywo
- Ciapek
- Expert
LYJO jak na zawiasie?
Możesz jakąś fotę dać? Nie wiem czy ja dobrze kojarze, ale był taki temat "nawigacja w schowku". Nie mogę go znaleźć.
GioW widziałem tą opcję. Faktycznie pomysłowa ta podstawka. W jakim miejscu dokładnie ją przylepiłeś do schowka? Na górze od wewnątrz czy na zewnątrz? Może jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny.
Ciekawe czy w lato słońce nie rozgrzewa na tyle kleju, że kółko jeździ po kokpicie
Zobaczcie jak jest navi w Up! albo CitiGO
Tak samo hehe 
GioW widziałem tą opcję. Faktycznie pomysłowa ta podstawka. W jakim miejscu dokładnie ją przylepiłeś do schowka? Na górze od wewnątrz czy na zewnątrz? Może jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny.
Ciekawe czy w lato słońce nie rozgrzewa na tyle kleju, że kółko jeździ po kokpicie
Zobaczcie jak jest navi w Up! albo CitiGO
Pozdrawiam!
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Miałem to na zewnętrznej strony schowka, czyli jak naklejasz to mozesz otworzyć schowek z navi i tam cos sobie trzymać. Schowek dalej praktyczny. Zdjęcia Ci nie zrobię bo jak wspomniałem mam nowy schowek i na razie brak tego kółka. Jeździłem nim w lato w temp. +20 - +30 i nic się nie działo. Taśma jest na całej powierzchni krążka więc trzyma sie cudnie.Ciapek pisze:GioW widziałem tą opcję. Faktycznie pomysłowa ta podstawka. W jakim miejscu dokładnie ją przylepiłeś do schowka? Na górze od wewnątrz czy na zewnątrz? Może jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny.
Zobaczcie jak jest navi w Up! albo CitiGOTak samo hehe
Jedyna wada to jak kilka lat pojeździsz to po odklejeniu tego kółka widać odbarwienie schowka... tam gdzie nie było kółka schowek troche wyblakły, pod kółkiem kolor jak z fabryki
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To zobacz moje posty a tu masz fotki:Ciapek pisze:LYJO jak na zawiasie?Możesz jakąś fotę dać? Nie wiem czy ja dobrze kojarze, ale był taki temat "nawigacja w schowku". Nie mogę go znaleźć.
Zobaczcie jak jest navi w Up! albo CitiGOTak samo hehe
1. Zawiasy meblowe lepiej dwa bo dobrze trzyma. Taśma obustronna dostępna w każdym markecie.
Na tył naklejesz metalowe blaszki. Możesz kupić zestaw meblowy do 10 kg. Rozebrać będziesz miał blaszkę i magnes.

Na dół schowka przyklejasz blaszkę wtedy navi trzyma.

Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz zawsze zdjąć navi by zaktulizować lub na stałe jeżeli będziesz aktualizować navi przez kartę sd. Kabel zasilający możesz przeciągnąć pod schowkiem (musisz wywiercić dziurę) i podpiąć z zasilaniem np pod zapalniczkę.