Pytanie o fotelik dla dziecka :)
- Figo
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0Tdi Azv
- Imię:: Krzyś
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Pytanie o fotelik dla dziecka :)
Witam a więc Panowie jak wiadomo z opisu szukam fotelika dla dziecka w przedziale wagowym od 9-36kg a może nie polecacie az tak dużej rozbieżności wagowej?jakiej firmy byście polecili itd.Przedział cenowy do 500zł mysle że coś kupie w tej cenie dobrego jeśli nie bardzo prosze o opinie,kazda sie przyda .
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Figo,
Temat o fotelikach i dzieciach w Touranku masz tutaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3311
Temat o fotelikach i dzieciach w Touranku masz tutaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3311
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Ja tak jak pisałem w tamtym poscie kupiłem za niecały 1000 ale jest uniwersalny w wadze od 9-36 kg (jeden zakup) i spełnia najwyższe normy bepieczeństwa. Teraz bede musiał kupić drugi i też kupię taki sam.Figo pisze:Dzięki Panowie ale powiem szczerze że nic ciekawgo sie tam nie dowiedziałem no ale to tylko moje zdanieBo ja szukam do 500zł a tam koledzy opisuja foteliki ok 1000

-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Figo posłuchaj marynarza75, zgadzam się z nim w całej rozciągłości. Kup zadbaną używkę z pewnego źródła (co najważniejsze, żaden z elementów nie może być pęknięty lub uszkodzony- głównie chodzi o wewnętrzne styropiany i plastiki). Polecam Romera (klasa sama w sobie) za 500 wyhaczysz coś rozsądnego na Alle.... Kupisz nowy to i tak Ci go dzieci zaraz zapaskudzą, po co przepłacać. Parę stówek w kieszeni zostanie to go zatankujesz na full albo i coś w chromie zakupisz. 

Szukajcie a znajdziecie.
- Figo
- Przeglądacz
Witam Panowie fotelik zakupiony w przedziale wagowym 9-18 kg troche pojezdziłem poczytałem no i w końcu zdecydowałem na mniejsza grupę wagowa wydaje mi sie że bezpieczniejszy no ale :)Padło na fotelik KIDDY ENERGY PRO cena 730 zł.W testach tez bardzo dobrze wypadł, no i nie ma systemu isofix chciałem taki ale Pan mi odradzil bo więcej żona jezdzi z małą a jako drugi mamy polo 97rok bez isofixa i za bardzo z isofixem by ponoć nie pasował.Poweim tak materiał widac że w miare porządny zobaczymy jak wyjdzie w praniu,aha 3lata gwarancji i w razie tfu tfu wypadku wymieniają na nowy .
- andrz3j
- Specjalista
http://e-foteliki.pl/webpage/foteliki-s ... -adac.html
W testach ADAC 2011 za ciekawie nie wypadł. Substanie szkodliwe tylko 2 w skali do 5.
Szczerze za tą cenę dołożyłbym ze 150 pln i wziął cybexa pallas fix 9-36.(isofix w cybexie jest chowany i wogóle nie przeszkadza w montażu w autach bez isofixa)
W testach ADAC 2011 za ciekawie nie wypadł. Substanie szkodliwe tylko 2 w skali do 5.
Szczerze za tą cenę dołożyłbym ze 150 pln i wziął cybexa pallas fix 9-36.(isofix w cybexie jest chowany i wogóle nie przeszkadza w montażu w autach bez isofixa)
- Figo
- Przeglądacz
Powiem Ci tak przymierzałem małą do cybex juno fix do cybex pallas 2 i do nie pamietam jakiego modelu recaro i najbardiej mi przypadł do gustu ten mój w pallasie moja małą sie zgubiła a w juno fixie tylko było jej oczy widaćandrz3j pisze:http://e-foteliki.pl/webpage/foteliki-samochodowe-testy-adac.html

- andrz3j
- Specjalista
W Cybexie faktycznie może się dziecko "zgubić" bo zabudowane jest z każdej strony i szczególnie w porównaniu z innymi fotelikami zabezpieczone dobrze w przypadku uderzeń bocznych.
Tak wygląda porównanie mojego pallasa fixa z Kiddy
Isofix/Ocena końc./Bezp./Obsługa/Subst.Szkodl./Cyszczenie
CYBEX Pallas 2-fix - tak / 4 / 4 / 4 / 5 / 5
KIDDY Energy Pro - nie / 3 / 4 / 4 / 2 / 4
Miłego użytkowania i bezwypadkowości życze.
- Figo
- Przeglądacz
Drogi kolego zgadzam sie z Tobą ale jak planujesz, że Twoje dziecko zje fotelik to mozesz substancji się baćandrz3j pisze:W Cybexie faktycznie może się dziecko "zgubić" bo zabudowane jest z każdej strony i szczególnie w porównaniu z innymi fotelikami zabezpieczone dobrze w przypadku uderzeń bocznych.