Czy warto ?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cultstyle
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Czy warto ?

Post autor: cultstyle »

Witam czy warto jechać oglądać te auto ?

http://allegro.pl/vw-touran-tdi-full-op ... 12105.html

tu jeszcze kilka zdjęć wnętrza i książki https://picasaweb.google.com/1111102928 ... 5tDalcOOXg
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

kolega sprzedawca trochę sam nie wie co ma, w tych autach nie było BI-xenonu, pakietu chrom też nie, webasto to tylko dogrzewacz,

atenkę typu rekin - ma tylko dlatego że ma zestaw głośno mówiący, reszta wygląda ok.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Michall
Przeglądacz
Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
Imię:: Michal
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Michall »

Moim zdaniem ale to tylko moje zdanie cena jest za wysoka bo nie dawno sprzedawałem swojego i zaczynałem od kwoty 25000 i nie bylo zainteresowania a obniżyłem troszkę to od razu się sprzedał a głowica turbo wszystko było porobione
Awatar użytkownika
cultstyle
Kandydat

Post autor: cultstyle »

Na tak słynne głowice które pękały czy tan rocznik tez ma te przypadłość czy spece od vw już ta usterkę wykluczyli ?
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2012 21:21 przez cultstyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomek
Przeglądacz
Auto:: chwilowo bmw e46
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Tomek »

a według mnie oferta godna uwagi. Opis normalny, nie bajerowany. A to, że gość pisze o chrom pakiecie to nic złego. Ma chromowane relingi i jest ok. A dogrzewacz to też webasto więc nie wiem skąd te narzekania kolego Bzyku. Cena nie jest niska ale widocznie koleś ceni to co ma. Mam identycznego dosłownie i też bym go sobie cenił w granicach 30 tys. Dla nie których pewnie lepiej jechać do jakiegoś handlarzyny kupić za 20 ten sam rocznik a potem się głowić bo to i tamto nie działa.

Poza dziwną plamą na siedzeniu wygląda bardzo przyzwoicie.
Odnośnie głowic to w tym roczniku nadal problem występuje. Zwłaszcza w 16 zaworowych. Ale nie ma reguły. Jam mam BKD jak niektórzy mówią najgorszego wśród 2.0 i bezproblemowo. Na forum jest masa osób którzy z głowicą nie mają problemów w tym silniku.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
ZWzPD
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Ta plama to przetarcie. Ogólnie wygląda OK. Jeżeli ASO potwierdzi historię auta to jest do wzięcia. Zapytaj o wymianę rozrządu i sprawdź stan dwumasy. Przy tym przebiegu dwumasa może ale nie musi się odzywać już. A to już koszty które musisz wziąć pod uwagę.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

1. ja bym brał jak dla siebie, podstawa to kupiony w kraju i pierwszy właściciel, spisujesz z nim w umowie że nie był naprawiany blacharsko i śpisz spokojnie, w razie co masz sprawę wygraną bo nie było poprzednich właścicieli

2. cenę bym zbijał na brak foteli grzanych, to jest w ogóle dziwne bo tapicerka od Highline, relingi srebrne jak Highline a siedzenia bez grzania, ja też tak kupiłem ale auto było na rynek włoski i wtedy Highline nie posiada pakietu zimowego w którego skład wchodzą: grzane fotele, czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, grzane dysze do spryskiwaczy, na inne kraje poza Włochami, Grecją i Portugalią Highline ma ten pakiet w standardzie także to jakaś dziwna wersja i zbijaj na to cenę

3. inne możliwości do zbicia: brak pełnego FISa czyli licznik z uproszczonym komputerkiem, wycieruch na fotelu kierowcy

PS. Jakbyś kupił to mam do sprzedania oba fotele przednie w tej tapicerce w idealnym stanie (ja wymieniłem na grzane u siebie)
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

jarry pisze:2. cenę bym zbijał na brak foteli grzanych, to jest w ogóle dziwne bo tapicerka od Highline, relingi srebrne jak Highline a siedzenia bez grzania, ja też tak kupiłem ale auto było na rynek włoski i wtedy Highline nie posiada pakietu zimowego w którego skład wchodzą: grzane fotele, czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, grzane dysze do spryskiwaczy, na inne kraje poza Włochami, Grecją i Portugalią Highline ma ten pakiet w standardzie także to jakaś dziwna wersja i zbijaj na to cenę
Mam z polskiego(zielongórskiego) salonu highline i nie miał fabrycznie pakietu zimowego. :)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

jarry pisze:1. ja bym brał jak dla siebie, podstawa to kupiony w kraju i pierwszy właściciel, spisujesz z nim w umowie że nie był naprawiany blacharsko i śpisz spokojnie, w razie co masz sprawę wygraną bo nie było poprzednich właścicieli

2. cenę bym zbijał na brak foteli grzanych, to jest w ogóle dziwne bo tapicerka od Highline, relingi srebrne jak Highline a siedzenia bez grzania, ja też tak kupiłem ale auto było na rynek włoski i wtedy Highline nie posiada pakietu zimowego w którego skład wchodzą: grzane fotele, czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, grzane dysze do spryskiwaczy, na inne kraje poza Włochami, Grecją i Portugalią Highline ma ten pakiet w standardzie także to jakaś dziwna wersja i zbijaj na to cenę

3. inne możliwości do zbicia: brak pełnego FISa czyli licznik z uproszczonym komputerkiem, wycieruch na fotelu kierowcy

PS. Jakbyś kupił to mam do sprzedania oba fotele przednie w tej tapicerce w idealnym stanie (ja wymieniłem na grzane u siebie)
Jarry ja też mam highline i z Francji i nie mam pakietu zimowego o którym piszesz. Wersja wyposażeniowa z wlepki w bagażniku GOAL ale
jak już wyczytałem kiedyś na forum to właśnie jest highline, czyz nie?
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

jak dla mnie cena do zbicia, ale na + :ok:
phalt
Początkujący

Post autor: phalt »

Auto fajne na pierwszy rzut oka. Zdjęcia bardzo słabe i do tego tło jest niejednolite - odbijają się drzewa i nic nie widać. Ale myślę, że troszkę za duża cena.
P.S. Ja też mam Highlina z Francji i nie mam zimowego pakietu oraz podgrzewanych siedzeń, a mam chromowane relingi.
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Ja bym brał jeżeli jest rzeczywiście w dobrym stanie.Oczywiście cena do zbicia.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

Muti pisze:
jarry pisze:2. cenę bym zbijał na brak foteli grzanych, to jest w ogóle dziwne bo tapicerka od Highline, relingi srebrne jak Highline a siedzenia bez grzania, ja też tak kupiłem ale auto było na rynek włoski i wtedy Highline nie posiada pakietu zimowego w którego skład wchodzą: grzane fotele, czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, grzane dysze do spryskiwaczy, na inne kraje poza Włochami, Grecją i Portugalią Highline ma ten pakiet w standardzie także to jakaś dziwna wersja i zbijaj na to cenę
Mam z polskiego(zielongórskiego) salonu highline i nie miał fabrycznie pakietu zimowego. :)
ale mnie chodziło aby uzbroić CULTSTYLE w argumenty do zbicia ceny a nie w drugą stronę jak wy to robicie :D
zawsze lepiej uświadomić sprzedającego że ma coś na kształt ubogiego HL, nieprawdaż?
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

jarry pisze:
Muti pisze:
ale mnie chodziło aby uzbroić CULTSTYLE w argumenty do zbicia ceny a nie w drugą stronę jak wy to robicie :D
zawsze lepiej uświadomić sprzedającego że ma coś na kształt ubogiego HL, nieprawdaż?
sory Jarry, nie wyłapałem aluzji :lol:
Auto jesli naprawde zadbane a przeszłość sprawdzona to warto sie nim zainteresować. Kupienie auta pewnego w dzisiejszych czasach to trudna sztuka :ok:
Awatar użytkownika
Tomek
Przeglądacz
Auto:: chwilowo bmw e46
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Tomek »

cultstyle na czym sprawa stanęła?
oglądałeś może już samochód?
Pozdrawiam
ZWzPD
ODPOWIEDZ