Jaki jest RDC300 to pewnie większość z nas wie. Nie ma się czym zachwycać. Gra bo gra ale do ideału daleko.
Chciałbym wymienić to radio na coś o podobnych rozmiarach, żeby pasowało w oryginalną ramkę. Nie zależy mi na nawigacji. Ale chciałbym mieć porządny dźwięk i możliwość podłączania usb/pendriva.
Chciałbym to zrobić możliwie najniższym kosztem ale fajnie by było jakby radio pochodziło z rodziny VAG. Bo może wtedy jest szansa na lepszą współpracę po Canie i mniej przeróbek wtyczek. Chyba, że się mylę...
Czy może znacie jakieś ciekawe sprzęty z bliskiej rodziny np. Seat albo Skoda, które lepiej by grały niż RCD300 a jednocześnie pasowały w miejsce po nim?
Czy fabryczne głośniki są w stanie dać z siebie więcej niż to co daje się usłyszeć przy współpracy z RDC300?
-----------------------------
Widzę, że z rodzinnymi produktami może być problem, dlatego rozszerzam krąg zainteresowań na sprzęt innych marek.
Czy ktoś z Was wymieniał RCD300 na radio nie pochodzące od VW i jest zadowolony z jego brzmienia na oryginalnych głośnikach?
Znalazłem ramki/adaptery które pozwalają zamocować inne markowe radia. Czy takie rozwiązanie umożliwi podświetlanie i regulację podświetlania wraz z zegarami oraz włączania i wyłączania wraz z kluczykiem. Ewentualnie automatycznego podgłaszania wraz ze wzrostem prędkości samochodu. Zakładając, że radio które chcę podłączyć poradzi sobie z tym.
Czy za pomocą tej przejściówki radio wykorzysta w pełni obie anteny FM?
Posiadam wersję GateWay "L"
[ Dodano: Pią Sty 04, 2013 21:59 ]
....hmm....
I jeszcze dobrze by było, żeby dało się go w razie potrzeby włączyć (tak jak RCD300) bez włożonego kluczyka. Da się na niefirmowym?
[ Dodano: Sro Sty 16, 2013 10:13 ]
Próbował ktoś podłączyć do Tourana radio z Seata? Będę miał radyjko Concert III z Exeo. Podobne do mojego RCD300 ale mam nadzieję, że zagra lepiej. To też jest radio dwudinowe ale ma inne mocowanie i kształt płyty czołowej, więc potrzebna będzie ramka. Przejściówek na wtyczki raczej nie będzie potrzeba, tylko ta ramka...
Czy ktoś z Was ćwiczył już coś takiego. Jaką dokładnie ramkę potrzebuję i czy jeszcze coś? Czy trzeba będzie coś zmienić w kodowaniu VCDSem?