ASO - serwis/przeglad wlepka w ksiazke serwisowa
- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
ASO - serwis/przeglad wlepka w ksiazke serwisowa
Witam.
Z racji tego, że szkoda zaprzestać kontynuacji serwisowej, zamierzam się wybrać do ASO po pieczątkę... Za serwis podstawowy (olej, filtry, diagnostyka zawieszenia) zaspiewali mi 1100zł (!!!), sam sobie robię to za 300-400 zeta, no ale 'pieczątka' by się zdała...
Macie lepsze dojścia?
Dwa pytania:
1. Czy jakbym olał serwis a zrobił u nich rozrząd czy dają 'wlepke' ze stanem licznika do serwisówki? (rozrząd z pompą wody śpiewali 1600zeta bez serwisu autka ale z gwarancją)
2. ASO Magro Sosnowiec - (konsultant troche cianki był w konkretach, zawieszał się na konkretnych tematach, a na pytanie o akcje serwisowe i pompki: '- Panie! z touranami żadnych problemów nie ma i nic się nie robi, passaty tylko miały z tym problem' haha) - zna ktos ten serwis? czy warto?
Z racji tego, że szkoda zaprzestać kontynuacji serwisowej, zamierzam się wybrać do ASO po pieczątkę... Za serwis podstawowy (olej, filtry, diagnostyka zawieszenia) zaspiewali mi 1100zł (!!!), sam sobie robię to za 300-400 zeta, no ale 'pieczątka' by się zdała...
Macie lepsze dojścia?
Dwa pytania:
1. Czy jakbym olał serwis a zrobił u nich rozrząd czy dają 'wlepke' ze stanem licznika do serwisówki? (rozrząd z pompą wody śpiewali 1600zeta bez serwisu autka ale z gwarancją)
2. ASO Magro Sosnowiec - (konsultant troche cianki był w konkretach, zawieszał się na konkretnych tematach, a na pytanie o akcje serwisowe i pompki: '- Panie! z touranami żadnych problemów nie ma i nic się nie robi, passaty tylko miały z tym problem' haha) - zna ktos ten serwis? czy warto?
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2013 11:34 przez wulkan, łącznie zmieniany 1 raz.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
wulkan, Wg mnie szkoda kasy na "taką" pieczątkę. Konkretny zakład też Ci wbiję swoją w serwisówkę... W obecnych czasach chyba każdy rozumie "oszczędności". Pozatym możesz sobie wziąć fakturę na części i robociznę i też to będzie wyglądać "poważnie" Taki rozrząd 1600zł..... (chyba byś miał przynajmniej połowę taniej kupując w hurtowni i wymieniając poza ASO).
- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
no niby masz rację ale jak to potem 'panie bite malowane i lolek w garażu wpisal w serwisowke co trzeba bo posmarowane' hehe
z drugiej strony faktura to obowiązkowo, książka to tylko jakby ktos w ASO sprawdzał...
rozrząd chyba sobie podaruje bo 'garaż' też gwarancję da chociaż sort części to już inna bajka
z drugiej strony faktura to obowiązkowo, książka to tylko jakby ktos w ASO sprawdzał...
rozrząd chyba sobie podaruje bo 'garaż' też gwarancję da chociaż sort części to już inna bajka
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Odchodząc od serwisu w ASO tracisz inną ważną rzecz - gwarancję dobrej woli. W przypadku problemów VW może partycypować w kosztach części wymienianych. Podstawą jest wtedy regularne serwisowanie. Oczywiście jest to zawsze sprawa uznaniowa - nie z automatu, no chyba, że jest akcja, ale wtedy dotyczy ona wszystkich niezależnie, czy serwisowali w ASO, czy nie.
-
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: ASO - serwis/przeglad wlepka w ksiazke serwisowa
wulkan pisze:Witam.
Macie lepsze dojścia?
Dwa pytania:
Ja robiłem tam rozrząd (komplet) + wymiana świec żarowych i płaciłem ok 1400zł.
1200 za rozrząd + 200 za świece
Zdecydowałem sie na ASO bo w innych warsztatach oferowali mi 1300, 1500, 1200 za rozrząd.
Dostałem fakturę +wpis w książce w ASO Margo sosnowiec.
Ogólnie polecam, ale wato porównywać ceny bo niekiedy na alledrogo itp jest dużo drożej niż w ASO.
- Cyrus
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Mnie też zależy na pieczątkach, jednak kasa jaką trzeba zostawić w ASO jest ogromna. Pitolenie serwisantów że wsadzają org. części VW mnie śmieszy bo kto im je trzepie jakś firma Lemforder, Lobro itp??
Ja wszystko zrobiłem po za ASO tylko dałem im rozrząd do zrobienia tak by został ślad. Zapłaciłem 600zł za robotę.
Ja wszystko zrobiłem po za ASO tylko dałem im rozrząd do zrobienia tak by został ślad. Zapłaciłem 600zł za robotę.
- aprinsr
- Przeglądacz
- Imię::
- Podziękował: 7 razy
ja robiłem rozrząd na oryginalnych częściach razem z wymianą pompy wody i zapłaciłem 950 zł pompa była oryginalna VW i została oddana do serwisu. gdyby był zamiennik musiałbym zapłacić ok. 150-200 zł więcej. pompa była przytarta (ciężko chodziła - ledwo dało się ją ręką ruszyć) i miała lekki wyciek.
ale przy zakupie samochodu książki nie otrzymałem wiec nie mam nawet gdzie wbijać pieczątki
ale przy zakupie samochodu książki nie otrzymałem wiec nie mam nawet gdzie wbijać pieczątki

-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
seba244, te części co wyjąłem to identyczne części włożyłem , a poprzedni wymiana była w ASO
,dlatego mowie ze orginał, zreszta te części jeszcze na strychu leżą i nie made in china, kupiłem normalnie w sklepie "dedykowane" bo z rozrządem nie ma co kombinować,i faktura sie znajdzie, i nie mów na mnie ze kazdy tak mówi bo troche na forum siedze i jak cos mówie to nie bajki wyssane z palca, zapytałem dlaczego taka różnica w sklepie...co do roboty nie będe mówił bo to nie ma sensu.. 

-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Jedno jest pewne. Rozrząd przy kupnie używanego auta trzeba na 100% wymienić 

Ostatnio zmieniony pt sty 11, 2013 00:26 przez seba244, łącznie zmieniany 1 raz.