prośba o ocenę tourana

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
spiochu
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.9TDI BLS 2009
Imię:: Ola
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

prośba o ocenę tourana

Post autor: spiochu »

Panowie zerknijcie proszę na ogłoszenie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2903335749
Vin w załączniku - też proszę o ewentualny komentarz.
Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy:
- dziwne tablice "niemieckie"
- webasto nieoryginalne, dorobione ale to dla mnie nie problem, jeśli wszystko działa
- alufelgi nie od VW
Nie widziałam go na żywo, chłop dziś z kolegą podjechał - auto wypucowane pod sprzedaż, ale silnik podobno nie myty, bez widocznych wycieków. Zmierzyli czujnikiem - niby wszystko ok. Niestety nie mam nikogo znajomego z komputerem do podpięcia. Sprzedający nie widzi problemu, żeby podjechać do jakiegoś serwisu.
Chłop się uparł, żeby brać (ma już chyba po dziurki w nosie moich poszukiwań tourana) a ja wolę do sprawy na spokojnie podejść i trzy razy się zastanowić.

pozdrawiam
ola
Załączniki
WVGZZZ1TZ7W011159-1.pdf
(79.11 KiB) Pobrany 15 razy
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Tablice dorabiane, bo bez tablic teraz auta nie zarejestrujesz (i nie zrobisz przeglądu - musiałabyś tymczasowe z WK brać). Więc tu plus - 65 zł w kieszeni.

Ogrzewanie postojowe, nawet jak jest dołożone to tylko się cieszyć.
Alu średnie, ale to kwestia gustu.

Przebieg wydaje się OK (wg historii), chociaż zastanawiająco niski.

Co dziwne, jak na niemieckie auto, że przeglądy nie były robione w serwisie (rzadkość, z reguły Niemcy serwisują w ASO auta). Do ASO jeździł z jakimiś usterkami (np. rdzewiejącą klapą).
Coś tam jeszcze chyba było lakierowane, więc cały lakier nie może być fabryczny ;)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Tablice wytłoczone w PL na numer rejestracyjny z BRIEFU aby była możliwośc jazdy, lecz tablice nie maja homologacji, i wracajac autem jedziemy na wasną odpowiedzialnosc.

Felgi nie oryginaly VW, sa to felgi dołożone o szerokosci 8 cali widać że z przodu wystają poza obrys samochodu.

Ostatnia inspekcja w marcu 2012 i niby od tego momentu zrobiono 5 tkm hm dziwne.

Dziwne wpisy nie zgadzają się z wydrukiem po datach i przebiegach.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

Po 10.oookm przegląd....hm i jakoś tej pieczątki nie widać na tym ostatnim przeglądzie, przypadek ... :>
Sprawdził bym jeszcze kod i miejscowość pomiędzy przeglądami w książce.I myślę że to by wyjaśniło przebieg faktyczny tego auta.Bo moim zdaniem jest nie hallo...
Ostatnio zmieniony śr sty 09, 2013 16:04 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

można poszukac po danych z pieczątki numeru telefonu w internecie i przedzwonic zapytac czy bylo tam takie auto itp
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

Sprawdz auto po vin-ie i podłącz gdzieś pod kąpa
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
Awatar użytkownika
darek8677
Użytkownik
Auto:: Touran'06BXE 105KM
Imię:: Darek

Post autor: darek8677 »

kolego jezeli przebieg org. to pozagladaj wszedzie bo moglbyc bity lub zalany...im koles bardziej napiera tym bardziej podejrzane. Diesel z De. z tego roku ma nakrecone duzo wiecej. 100tyskm to oni w rok robia. Co innego gdybys sam sobie sprowadzil i od pierwszego wlasciciela;-) Powodzenia
Awatar użytkownika
Tomek
Przeglądacz
Auto:: chwilowo bmw e46
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Tomek »

przebieg do sprawdzenia jak zawsze ale z tymi 100tkm w rok to trochę kolego darek8677 przesadziłeś :)
Pozdrawiam
ZWzPD
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

i nie 36 tys, tylko 38 tys ;) jak wszyscy widzą ;) jak dla mnie to dużo ,za tyle to można wyszarpać już 2008 albo nawet 2009 w tej cenie ;)
"SRODEK AUTA BARDZO CZYSTY I ZADBANY NIE POSIADA ŚLADÓW EKSPLOATACJI"
hehe dopiero co wyprany ;)

widzi ktoś sensor deszczu??

na liczniku 110472 kil. (chyba dobrze widze ) ;) może tyle mieć ,plastiki nie powycierane w środku ale kto to może wiedzieć ;)

zdjecia podrasowane, modyfikacja zdjecia w listopadzie ;) więc juz wtedy był w polsce ;)
trzeba by było spawdzić VIN i zobaczyc na zywo :)

Brzydki nie jest ;) ale drogi w cholere ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

jaka polerka i zdjęcia z filtrem polaryzacyjnym na aparacie :D
ostro

jeśli auto zadbane to warte swojej ceny.
Pozdrawiam!
spiochu
Przeglądacz

QQRYDZA pisze:i nie 36 tys, tylko 38 tys ;) jak wszyscy widzą ;) jak dla mnie to dużo
gość chce ostatecznie 35 tys i opłaty, ale mimo to uważam, że to sporo za ten rocznik - co innego, gdyby to było pewne, sprawdzone źródło..
QQRYDZA pisze:zdjecia podrasowane, modyfikacja zdjecia w listopadzie ;) więc juz wtedy był w polsce ;)
skąd wiesz, że w listopadzie modyfikowane zdjęcia? ja dopiero teraz dostrzegłam, że jeszcze zielony żywopłot jest w tle, więc chyba jeszcze dłużej jest już w PL :/
QQRYDZA pisze: trzeba by było spawdzić VIN i zobaczyc na zywo :)
Brzydki nie jest ;) ale drogi w cholere ;)
Chłop widział go na żywo i dlatego tak się napalił :/ ja wcale nie jestem przekonana, a to ja mam nim ostatecznie jeździć na co dzień :/ raczej szukam argumentów, żeby do kupna nie doszło..

aaa.. i powiedzcie, o co chodzi z tymi zapalniczkami? Bardzo często na zdjęciach w ogłoszeniach widzę puste gniazdo zapalniczki bez zapalniczki - w jakim celu są wyjmowane? ktoś miał podłączone jakieś urządzenie typu CB i zgubił zapalniczkę czy może chce ukryć fakt, że od tej zapalniczki często było odpalane? innych pomysłów nie mam...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

ja się spotkałem z określeniem że w samochodzie nie palono bo nie ma zapalniczki co mnie bardzo rozbawilo :)

czasami się zdarza przy sprowadzanych samochodach że czegoś brakuje zależy u kogo się samochodu kupuje na zachodzie, są sprzedawcy którzy podmieniają lub też wyciągają z auta wszystko, przeważnie kolorowe narodowości takie są, niemiec natomiast sprzedaje samochód tak jak go dostanie. Jeżeli handlarz wyszukuje oferty na mobile.de to napewno śmiga po Niemczech i nie bierze samochdów od jednego sprzedawcy.
Image
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Auto bardzo profesjonalnie przygotowane do sprzedaży - czyściutki, zadbany - mój też chcę sprzedać, choć wiem, że nigdy taki nie będzie gdyż musimy nim codziennie wozić nasze pociechy, które dobrze wiedzą co zrobić aby tata się nie nudził jak pożyczy od mamy samochód :)
Ten ostatni przegląd po 10 tyś km był z wymianą rozrządu i może dlatego tylko tyle przejechał ale ta zasłonięta pieczątka... mam nadzieję, że to tylko przypadek
Tak swoją drogą my dużo nie jeździmy bo mamy dwa auta i najechane jest 234 tyś km w 8,5 roku a na ogłoszeniach z większym przebiegiem od naszego i z tego rocznika co nasz 2004 w automacie to naliczyłem tylko dosłownie parę sztuk - trochę dziwne...
Już nie Touran :( ale Sharan...
spiochu
Przeglądacz

Chłop po przeanalizowaniu historii i książki serwisowej dał się jednak przekonać na odpuszczenie tego egzemplarza.
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Koledzy to wszystko prawda co piszecie ale trochę odskoczyliśmy od głównego tematu. Proszę bardziej na temat lub zmiana tematu tego postu i do innego działu.

[ Komentarz dodany przez: jeżu: Nie Sty 13, 2013 17:14 ]
Dzięki już przeniosłem do innego tematu.... http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1808
Już nie Touran :( ale Sharan...
ODPOWIEDZ