Znowu ten sam problem - pomoc przy zakupie

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Piter_man
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Znowu ten sam problem - pomoc przy zakupie

Post autor: Piter_man »

Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników. Mam chęć zostać touranomaniakiem - jestem przed zakupem - mam pietra związanego z tym przedsięwzięciem. Mam na oku takiego jak w linku poniżej. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego autka - jest sporo fotek.

http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 04638.html
Piter_man
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Stan techniczny budy ciężko ze zdjęć ocenic, ale na miejscu sprzedający oferuje miernik lakieru - definitywnie skorzystać. Nie wydaje się Wam, że jak na Trendline, to ubogo w środku? Po drugie w furze masz 2.0TDI z początku produkcji, czyli 16V - BKD, więc przydało by się go sprawdzić pod kątem standardowych przypadłości, a to raczej tylko w warsztacie i to pewnie nie od ręki.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Piter_man
Początkujący

Czyli co szukać raczej wersji z 1,9
Piter_man
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Ja mam BKD 2005 od 3 lat i zadnego problemu z przypadkami o których się słyszy.

W tym twoim - klapa koroduje juz, pod TDI - widac. uzywany w środku, ale mój przy 140tys to jak nowy wyglada. Zastanawia mniejedno, nie jestem pewien. W ksiązce serwisowej jest pozycja ADBLUE - a tego nie było jeszcze 2004 roku, wiec jak VW mógł pisac o czyms czego nie miał jeszcze? Jesli jest - niech ktos sprawdzi w swojej org ksiazce jak ma auto z DE naprzykład. Bo mi to wyglada na nowa ksiązke (nowy licznik, nowe kilometry), ale moge się mylic.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 679 razy

Post autor: jeżu »

Witam to jest 136KM AZV tak na marginesie (patrz naklejka) także bardziej spokojna głowa jeśli chodzi o silnik.... Trzeba się przejechać na stację diagostyczną i posprawdzać wszystko. Przydałby Ci się ktoś z Vagiem to byś posprawdzał m.in pompowtryski jeśli chodzi o silnik przebieg ze sterownika silnika i zrobił pełny autoscan...
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Faktycznie AVZ :) Fotka mi się za pierwszym razem na telefonie nie pokazała.
A BKD nie mówię, że zły (ogólnie 2.0TDI 16V), tylko że warto dokładnie sprawdzić przed zakupem, żeby się nie wkopać z zakupem ;)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Piter_man
Początkujący

Qrcze, zakup używki to sam stres, może wie ktoś o jakimś wartym polecenia autku
Piter_man
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

ja bym swój sprzedał ale jak patrze na modele po lifcie w DE z wyposazeniem takim jakim bym chciał to cena się ga 80tys i to za rocznik 2008, a przebieg 180tys ..... dramat.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Stresa to Ci teraz napędziliśmy ;)
Ale spokojnie, nie jest tak źle jak Ci się teraz wydaje. Po prostu przed zakupem musisz zdobyć trochę wiedzy na temat samochodu, który chcesz kupić i to Ci w 99,9% przypadków wystarczy, żeby ochronić się przed "handlarzami".
A dodatkowo wrzucaj fury, które Cię interesują tu na forum, to usłyszysz chociaż co sprawdzić i na co zwrócić uwagę przy oględzinach i czasami czy wogóle warto jechać.
Obrazek
Piter_man
Początkujący

Wertuje net w poszukiwaniu czegoś godnego, ale wszystkie przypadki to komisy lub inni sprowadzający na handelek. Problem tym większy, że potrzebuje 4 dzieciaczków a wię i autko musi mieć 7 foteli. A niestety budżet nie jest zbyt obszerny :mrgreen:
Piter_man
Piter_man
Początkujący

Hi,Hi "nie potrzebuje 4 dzieciaczków: tylko już je mam :D
Piter_man
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

To żeś się rozpędził :)
Zawsze możesz kupić 5-tkę i przerobić na 7-kę ;)
Obrazek
Piter_man
Początkujący

Piter_man
Awatar użytkownika
Rauko
Expert

Zastrzeżeń raczej brak :)
Tylko ciekaw jestem, czy ktoś sam sobie relingi na chromowane zmienił, czy była taka opcja za dopłatą przy zakupie nowego?
Niech Ci jeszcze fotkę fotela kierowcy od strony rzwi kierowcy podeśle.
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

spacewalker pisze:Ja mam BKD 2005 od 3 lat i zadnego problemu z przypadkami o których się słyszy.

W tym twoim - klapa koroduje juz, pod TDI - widac. uzywany w środku, ale mój przy 140tys to jak nowy wyglada. Zastanawia mniejedno, nie jestem pewien. W ksiązce serwisowej jest pozycja ADBLUE - a tego nie było jeszcze 2004 roku, wiec jak VW mógł pisac o czyms czego nie miał jeszcze? Jesli jest - niech ktos sprawdzi w swojej org ksiazce jak ma auto z DE naprzykład. Bo mi to wyglada na nowa ksiązke (nowy licznik, nowe kilometry), ale moge się mylic.
To jeszcze ja dorzucę - zwrócię uwagę na podany kilometraż - u mnie w książkę nie podawali zaokrąglonego przebiegu - sprawdźcie w swoich książkach. Jak mam przegląd zawsze im mówię zaokrąglny a wpisują dokładny co do kilometra - więc może potwierdza się teoria spacewalkera - za ładny by był prawdziwy
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ