Znowu ten sam problem - pomoc przy zakupie
-
Piter_man
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Znowu ten sam problem - pomoc przy zakupie
Witam i pozdrawiam wszystkich użytkowników. Mam chęć zostać touranomaniakiem - jestem przed zakupem - mam pietra związanego z tym przedsięwzięciem. Mam na oku takiego jak w linku poniżej. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego autka - jest sporo fotek.
http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 04638.html
http://moto.allegro.pl/volkswagen-toura ... 04638.html
Piter_man
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Stan techniczny budy ciężko ze zdjęć ocenic, ale na miejscu sprzedający oferuje miernik lakieru - definitywnie skorzystać. Nie wydaje się Wam, że jak na Trendline, to ubogo w środku? Po drugie w furze masz 2.0TDI z początku produkcji, czyli 16V - BKD, więc przydało by się go sprawdzić pod kątem standardowych przypadłości, a to raczej tylko w warsztacie i to pewnie nie od ręki.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Ja mam BKD 2005 od 3 lat i zadnego problemu z przypadkami o których się słyszy.
W tym twoim - klapa koroduje juz, pod TDI - widac. uzywany w środku, ale mój przy 140tys to jak nowy wyglada. Zastanawia mniejedno, nie jestem pewien. W ksiązce serwisowej jest pozycja ADBLUE - a tego nie było jeszcze 2004 roku, wiec jak VW mógł pisac o czyms czego nie miał jeszcze? Jesli jest - niech ktos sprawdzi w swojej org ksiazce jak ma auto z DE naprzykład. Bo mi to wyglada na nowa ksiązke (nowy licznik, nowe kilometry), ale moge się mylic.
W tym twoim - klapa koroduje juz, pod TDI - widac. uzywany w środku, ale mój przy 140tys to jak nowy wyglada. Zastanawia mniejedno, nie jestem pewien. W ksiązce serwisowej jest pozycja ADBLUE - a tego nie było jeszcze 2004 roku, wiec jak VW mógł pisac o czyms czego nie miał jeszcze? Jesli jest - niech ktos sprawdzi w swojej org ksiazce jak ma auto z DE naprzykład. Bo mi to wyglada na nowa ksiązke (nowy licznik, nowe kilometry), ale moge się mylic.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 679 razy
Witam to jest 136KM AZV tak na marginesie (patrz naklejka) także bardziej spokojna głowa jeśli chodzi o silnik.... Trzeba się przejechać na stację diagostyczną i posprawdzać wszystko. Przydałby Ci się ktoś z Vagiem to byś posprawdzał m.in pompowtryski jeśli chodzi o silnik przebieg ze sterownika silnika i zrobił pełny autoscan...
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Stresa to Ci teraz napędziliśmy 
Ale spokojnie, nie jest tak źle jak Ci się teraz wydaje. Po prostu przed zakupem musisz zdobyć trochę wiedzy na temat samochodu, który chcesz kupić i to Ci w 99,9% przypadków wystarczy, żeby ochronić się przed "handlarzami".
A dodatkowo wrzucaj fury, które Cię interesują tu na forum, to usłyszysz chociaż co sprawdzić i na co zwrócić uwagę przy oględzinach i czasami czy wogóle warto jechać.
Ale spokojnie, nie jest tak źle jak Ci się teraz wydaje. Po prostu przed zakupem musisz zdobyć trochę wiedzy na temat samochodu, który chcesz kupić i to Ci w 99,9% przypadków wystarczy, żeby ochronić się przed "handlarzami".
A dodatkowo wrzucaj fury, które Cię interesują tu na forum, to usłyszysz chociaż co sprawdzić i na co zwrócić uwagę przy oględzinach i czasami czy wogóle warto jechać.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To jeszcze ja dorzucę - zwrócię uwagę na podany kilometraż - u mnie w książkę nie podawali zaokrąglonego przebiegu - sprawdźcie w swoich książkach. Jak mam przegląd zawsze im mówię zaokrąglny a wpisują dokładny co do kilometra - więc może potwierdza się teoria spacewalkera - za ładny by był prawdziwyspacewalker pisze:Ja mam BKD 2005 od 3 lat i zadnego problemu z przypadkami o których się słyszy.