Problem z wskaźnikiem

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
myla
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Problem z wskaźnikiem

Post autor: myla »

Witam, jestem nowy na forum zakupiłem 2 miesiące temu turana 2004r 1.9TDI 100km. Od samego początku mam problem z wskaźnikiem poziomu paliwa na początku pokazywał 0. W obecnej chwili wskaźnik podnosi się troszeczkę ponad połowę a bak jest pełny. Komputer pokazuje, że paliwa starczy na 3000km. Dzisiaj byłem w serwisie pokazał błąd czujnika poziomu paliwa. Co zrobić, żeby wskaźnik pokazywał prawidłowy poziom.
Awatar użytkownika
czesio19892404
Użytkownik
Auto:: szukam
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: czesio19892404 »

zapraszamy kolego najpierw tutaj http://www.touranklub.pl/forum/viewforum.php?f=1 a potem pewnie ktoś pomoże :mrgreen:
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

myla pisze:dzisiaj byłem w serwisie pokazał błąd czujnika poziomu paliwa. Co zrobić, żeby wskaźnik pokazywał prawidłowy poziom.
Wymienić czujnik poziomu paliwa....
myla
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: myla »

rozumiem czytałem wcześniej na forum o zmianie licznika ja mam licznik gdzie na dole pokazuje spalanie itp. Napisane było że taki licznik powinien mieć 3 przewodu nie bardzo rozumiem, ponieważ dostałem się do twego czujnika odpiąłem wtyczkę i jest tam kabli 5, czy chodzi o 3 kable te w środku wtyczki te cienkie czy te po bokach które są grube. Ponieważ jeden ten w środku tak jak by go nie było.
ODPOWIEDZ