wskaźnik temperatury silnika
-
myla
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
wskaźnik temperatury silnika
dzisiaj objawił mi się dziwny problem samochodem przejechałem ok 3 kilometrów wracając do domu i jechaniu pod górkę wskaźnik pokazywał ok 70C przy czym nagle spadł do 0 po czym powrócił do temperatury 70C gdzie szukać problemu. Sprawdziłem płyn i jest optymalnie.
-
morfeusz33
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Albo masz uszkodzony czujnik, wymiana prosta i niedroga,albo coś nie styka w wiązce tak jak u mnie .Mi codziennie zaszaleje czujnik ,potem się uspakaja i pokazuje normalnie.Wymieniłem już 3 czujniki, za każdym razem to samo, nie bardzo mam czas teraz sprawdzać wiązkę,jak się ociepli to się spróbuję za to zabrać
-
myla
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
ok jutro sprawdzę czy był to objaw jedyny czy będzie się powtarzał ale z wymianą poczekam jeszcze jak dostanę kabelek pod vcds od jarrego sprawdzimy czy czyjnik jest walnietymorfeusz33 pisze:Albo masz uszkodzony czujnik, wymiana prosta i niedroga,albo coś nie styka w wiązce tak jak u mnie .Mi codziennie zaszaleje czujnik ,potem się uspakaja i pokazuje normalnie.Wymieniłem już 3 czujniki, za każdym razem to samo, nie bardzo mam czas teraz sprawdzać wiązkę,jak się ociepli to się spróbuję za to zabrać