wskaźnik temperatury silnika

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
myla
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

wskaźnik temperatury silnika

Post autor: myla »

dzisiaj objawił mi się dziwny problem samochodem przejechałem ok 3 kilometrów wracając do domu i jechaniu pod górkę wskaźnik pokazywał ok 70C przy czym nagle spadł do 0 po czym powrócił do temperatury 70C gdzie szukać problemu. Sprawdziłem płyn i jest optymalnie.
morfeusz33
Specjalista
Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: morfeusz33 »

Albo masz uszkodzony czujnik, wymiana prosta i niedroga,albo coś nie styka w wiązce tak jak u mnie .Mi codziennie zaszaleje czujnik ,potem się uspakaja i pokazuje normalnie.Wymieniłem już 3 czujniki, za każdym razem to samo, nie bardzo mam czas teraz sprawdzać wiązkę,jak się ociepli to się spróbuję za to zabrać
myla
Początkujący

morfeusz33 pisze:Albo masz uszkodzony czujnik, wymiana prosta i niedroga,albo coś nie styka w wiązce tak jak u mnie .Mi codziennie zaszaleje czujnik ,potem się uspakaja i pokazuje normalnie.Wymieniłem już 3 czujniki, za każdym razem to samo, nie bardzo mam czas teraz sprawdzać wiązkę,jak się ociepli to się spróbuję za to zabrać
ok jutro sprawdzę czy był to objaw jedyny czy będzie się powtarzał ale z wymianą poczekam jeszcze jak dostanę kabelek pod vcds od jarrego sprawdzimy czy czyjnik jest walniety
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

Miałem to samo w Toledo II. Był walnięty czujnik temperatury. Faktycznie koszt niewielki.
myla
Początkujący

malcolm pisze:Miałem to samo w Toledo II. Był walnięty czujnik temperatury. Faktycznie koszt niewielki.
dzięki
ODPOWIEDZ