Wibracje 1.9TDI, 1600-2100 obr

Adr845
Auto:: Touran
Imię::

Wibracje 1.9TDI, 1600-2100 obr

Post autor: Adr845 »

Witam

Ostatnio zakupiłem VW Tourana 1.9TDI rok 2003, problemy zauważyłem dopiero kilka dni po zakupie, po przyjechaniu 180km od miejsca zakupu nic się nie działo, wszystko w ten dzień super się sprawowało. Na drugi dzień przejechałem się i zacząłem odczuwać dość silne wibracje całego samochodu na każdym biegu między 1600-2100obr. Odczuwam brak mocy w samochodzie po przekroczeniu 2100obr słychać piłowanie silnika zmieniam bieg wchodzę znowu na obroty mniej więcej 1600 i znowu to samo, puszczam pedał gazu wibracje ustają bądź też delikatnie wciskam pedał i wibracji brak, przycisnę mocniej wibracje się nasilają :( . Natomiast gdy zgaszę silnik i odpalę go ponownie (na chwile miałem przypadek że zaświeciła się kontrolka ESP) brak usterki chodzi wspaniale, zostawiłem go na postoju 2h przychodzę odpalam znowu chodzi wspaniale. :/ Nie znalazłem podobnego przypadku w internecie proszę o radę. Komputer w samochodzie nic nie wyświetla.
Awatar użytkownika
Elsasser67
Początkujący
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Elsasser67 »

Witam, nikt nie odpisał? Ciekaw jestem co było powodem, moim zdaniem poszedł pompowtrysk, ale dobrze było by, żebyś dał znak, upłynęło dużo czasu od twojego problemu, podziel sie rezultatem.
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Elsasser67, i chyba już nie odpisze.
Zobacz w profilu kiedy był ostatni raz widziany na forum. :|

Moim zdaniem, takie osoby powinno sie usuwać.( oczywiście za aktywność)
Awatar użytkownika
Elsasser67
Początkujący
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Elsasser67 »

A szkoda, bo przecież to chyba polega zeby dzielić info, a nie tylko jak zle i nie dobrze to pomocy, a jak juz wszystko gra i problem rozwiązany to cisza. Nic będę musiał dalej szukać co nie tak z moim touranem ;((
ODPOWIEDZ