Witajcie.
Byłem dziś w aucie z VCDS'em i próbowałem różne funkcje. Podczas kodowania modułu komfortu parę rzeczy nie do końca działa:
1. Włączyłem Coming / Leaving home - przy otwieraniu auta zapalają się lampy, przy zamykaniu nie. Dlaczego?
2. Włączyłem sygnał dźwiękowy przy zamykaniu / otwieraniu auta - jak zamykam to mam sygnał zawsze, a jak otwieram to tylko czasem, przy podwójnym wciśnięciu przycisku otwierania czyli odryglowania wszystkich drzwi działa zawsze, gdy wcisnę otwórz raz czyli tylko drzwi kierowcy to rzadko mam sygnał. Dlaczego?
3. Byte 2 Bit 1 - Central Locking (Rear Lid) "Security Lock" - co to jest i co robi? U mnie było zaznaczone ale nic nie dawało odznaczanie i zaznaczanie.
4. Czy Tourany mają czujniki ruchu wewnątrz pojazdu i gdzie się znajdują? W kodowaniu mam włączoną opcję czujnika ruchu ale jak zamykam auto i po uzbrojeniu przez otwartą szybę wkładam rękę i macham to nic się nie dzieje.
Prośba o wyjaśnienie.
Dzięki i pozdrawiam
Szukam i szukam, po 30 stron w tematach i może przeoczyłem akurat te rzeczy więc postanowiłem napisać. Sorki jeśli już było ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania