[ Dodano: Czw Mar 21, 2013 16:57 ]
niemoge tego znalesc
[ Dodano: Czw Mar 21, 2013 17:00 ]
tzn chodzi o ten czujnika przechylu bo dozoru wnetrza to wiem o co chodzi a z przechylem to od np. parkowania pod gorke?
nieźle to wykombinowałeś mniej więcej masz rację - według mnie chodzi o próbę obrony auta gdy będą targać turka na lawetę. Auto odczuje wyjątkowe przechylenie i zacznie hałasować. Przycisk moim zdaniem odpina tę ochronę w sytuacji gdy trzeba auto zostawić z dzieciakiem w środku lub faktycznie holować ... Jeśli się nie mylę oczywiście!
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
aawol pisze:według mnie chodzi o próbę obrony auta gdy będą targać turka na lawetę. Auto odczuje wyjątkowe przechylenie i zacznie hałasować. Przycisk moim zdaniem odpina tę ochronę w sytuacji gdy trzeba auto zostawić z dzieciakiem w środku lub faktycznie holować ... Jeśli się nie mylę oczywiście!
Panowie, ja też mam taki przełącznik ale jak sprawdzałem dozór wnętrza u mnie nie działa (otworzyłem szybę, uzbroiłem alarm i machałem ręką w środku i... nic!!). Gdzie znajdują się czujniki ruchu? Jak to sprawdzić? Szukałem na forum tematu związanego z dozorem wnętrza ale nic nie znalazłem.
xysio13 pisze:Panowie, ja też mam taki przełącznik ale jak sprawdzałem dozór wnętrza u mnie nie działa (otworzyłem szybę, uzbroiłem alarm i machałem ręką w środku i... nic!!). Gdzie znajdują się czujniki ruchu? Jak to sprawdzić? Szukałem na forum tematu związanego z dozorem wnętrza ale nic nie znalazłem.
Ten przycisk deaktywuje alarm, jeżeli zostawiasz kogoś w środku i np. wychodzisz i zamykasz auto. Jak jest nie włączony to a zamykasz autko wtedy się uaktywnia. Czujnik np masz w tylej górnej lampce.
Domyślam się że przycisk deaktywuje te funkcje dozoru i przechyłu, problem w tym że ja tego nie wyłączam przyciskiem, zamykam auto i uzbrajam alarm i nie działa (macham ręką w aucie przy otwartej szybie albo zostaję w aucie). Czy to znaczy że te czujniki w tylnej lampce są uszkodzone? Jak to sprawdzić??