lampa tyl

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
gregory12345
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

lampa tyl

Post autor: gregory12345 »

Witam mam pytanko wie ktos moze jak rozebrac tylna prawa lampe zeby zmienic zarowke bo zaswiecila mi sie kontrolka o przepalonej zarowce i faktycznie nie pali sie gorna zarowka z tylu prawa strona ale nie wiem jak rozebrac ta lampe tylko jak ktos moze to krok po kroku i jakie narzedzia potrzebne
Gregor
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Proszę bardzo.
Takim zagiętym drucikiem z zestawu z lewarkiem (drucik do zdejmowania dekielków z felg) zdejmujesz plastikowe czarne maskownice/osłony (w osłonie jest dziurka i zahaczasz drucik i ciągniesz w stronę drugiej lampy). Czarne maskownice się rozepną i będziesz miał dojście do dwóch śrub, odkręcasz i następnie ciągniesz lampę w przeciwną stronę co drucik (czyli na zewnątrz samochodu), lampa powinna wypiąć się. Jak masz lampę w dłoni od tyłu wypinasz wkład z żarówkami, który jest zapięty na trzy zatrzaski.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Ostatnio zmieniony sob mar 23, 2013 21:47 przez Tomasz_W-wa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Proste jak j... tylko uważaj jak będziesz ściągał czarny plastik bo można połamać zaczepy,zdecydowanie ale delikatnie;))
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

Dokładnie.... :mrgreen: masz zobrazowane w załączniku....
Załączniki
lampa1.pdf
(232.34 KiB) Pobrany 37 razy
lampa2.pdf
(80.61 KiB) Pobrany 40 razy
ODPOWIEDZ