Jest to wersja 1,9 TDi 105 KM 7-mio osobowy. Wyposażenie samochodu to:
- 10 x napisów airbag a ile fabrycznie

- ABS
- ESP
- szyby elektryczne przód i tył
- lusterka elektrycznie podgrzewane
- dogrzewacz silnika Webasto
- radio CD
- radio CB w podłokietniku
- licznik pół FIS
- komputer pokładowy
- tempomat
- klimatyzacja climatronik
Zdjęcia

Aktualizacja zdjęć 01-02-2014r

Dokonane zmiany :
- Przełącznik świateł na auto z chromem od kolegi z forum DLUGI-74
- Kompleksowe czyszczenie dogrzewacza Webasto za pomocą kolegi Jarry ( zrobione )
- Zakup belek na relingi oryginały srebrne
- Zamontowanie navi w schowku
- Montaż cb-radia w podłokietniku
- Wymieniona półka pod popielniczką na nową od 1T3
- Wymiana licznika na czarno-biały z meni PL dzięki Marcinowi ( spacewalker )
- Nowy hokej poliftowy zakupiony w ASO oraz założone lampy wszystko zakładane w ASO z gwarancją
W planach
- Montaż czujniki parkowania przód i tył - kupione nowe oryginalne
- Nowy panel climatronika - zrobione zdjęcia po wyżej
- Nowe radio z podświetlaniem czarno-białym - kupione rok radia 2013
- Nowe opony - zrobione
- Nowe zawieszenie przód i tył kompletne - zrobione
- Chip Tuning wykonany przez V-tech w Łowiczu – zrobione
- Wymieniona kierownica od nowego Tourana z multifunkcją oraz fabrycznie nowy sterownik z końcówką CH i komplet manetek- zrobione
- Kupione i założone NOWE pełne ogrzewanie postojowe vevo z centralką Telestart i pilotemzrobione
- Zakup nowych oryginalnych gumowych dywaników zrobione
- Wymiana radia na RCD 510 co prawda nie jest najładniejsze bo porysowane ale działa.zrobione
- Wymiana zagłówków od 1T3 zrobione
- Wymiana na najnowszy Gateway 7N0 907 530 AL z Asystętem zmęczenia zrobione
- Wymiana lusterka na fotochromowe z diodami od spodu zrobione
- Założone diodowe podświetlanie na klapie bagażnika z dotykowym czujnikiem zrobione
- Zakupiona i założona klema minusowa z regulatorem akumulatora zrobione
- Zakupiona nowa wiązka halogenów zrobione
- Założony nowy podłokietnik regulowany zrobione
- Założona instalacja grzanych siedzeń zrobione
- Założone RNS 310 wraz z mapą Polski na SD i Niemiec na oryginalnej płycie zrobione
- Wymieniona część nagrzewnicy na nowego typu z jednym silniczkiem sterowany jednym silniczkiem ze ślimakiem oraz wymianę całej instalacji nagrzewnicy zrobione
- Założony Alternator 180A z audi Q7 zrobione
- Założona nowa oryginalna klema plusowa zrobione
- Założony przełącznik lusterek + ryglowania/odryglowania z 1T3 zrobione
- Założony nowy licznik 3D 1T0 920 885 N zrobione
- Założona navi RNS 315 z wejściem na kamerę oraz DAB i wbudowanym BT zrobione
- Założony nowy panel klimatronika z funkcją webasto zrobione
- Wymiana szyb na ciemne oryfinalne z 2007r zrobione
- Założone nowe felgi ALUTEC 16" wraz z oponami i nowymi śrubami zrobione
- Założony zestaw MID z gniazdem z seata USB / AUX zrobione
- Założona oryginalna antena DAB teraz odbiera stacje cyfrowe zrobione
- Założony oryginalny hak oris z modułem 1K0 907 383 F zrobione
- Założona ostatnia ciemna szyba po długich poszukiwaniach wreszcie jest komplet zrobione
- Wymiana czujnika ciśnienia doładowania MAPSENSOR zakupiony nowy oryginalny zrobione
Nowa półka z miejscem na karty

zakup oryginalnych poprzeczek VW Touran i pasujące od Mercedes ML ze względu na wyrównanie wysokości na relingach

oraz zakup i natychmiastowa wymiana silniczków V158 i V159

dzisiaj wreszcie został założony komplet nawiewów w chromie

a oto zdjęcia nowego licznika zamontowanego i przetestowanego po prostu bajka nic dodać nic ująć

Zdjęcia z tyłem w nowej odsłonie założony nowy hokej zakupiony w ASO,lampy od polifta i zaraz lepiej to wygląda

Mod zakończony czujniki na swoich miejscach jeszcze tylko pomalowanie ich wszystko ładnie gada tak jak powinno być w oryginale wizualizacja na radiu oraz odpowiednie zakodowanie modułu i zaraz pociągnięcie kabli do drzwi tył oświetlenie i głośniki teraz aż chce się muzy słuchać

dziś kosmetyka silnika kompleksowe mycie

Wymiana na najnowszy Gateway 7N0 907 530 AN już zamontowany, skonfigurowany i doszła dodatkowa funkcja teraz auto będzie mi mówić kiedy mam zjechać na kawę

a tu co pisze VW o tej funkcji
http://www.volkswagen.pl/pl.s7_layer_pr ... nnung.html

Touranek dostał więcej mocy ale w granicach rozsądku chip tuning wykonany w Łowiczu firma V-tech
Kierownica od nowego Tourana z multifunkcją oraz fabrycznie nowy sterownik z końcówką CH i komplet manetek

Zakupione pełne ogrzewanie postojowe Webasto

Dziś wymiana nowych oryginalnych gumowych dywaników

i znów kolejna wymiana Webasto na nowsze i teraz wszystko jest ok opcje na moim czarno-białym Fisie są

Kupione i założone NOWE pełne ogrzewanie postojowe vevo z centralką Telestart T91 i pilotem

Doszły kolejne mody wymiana zagłówków od 1T3

oraz zmiana lusterka na fotochromowe z diodami od spodu podziękowania dla mariusz788004

i na koniec podświetlanie na klapie bagażnika dzięki koledze Adamfx

Dziś 14-01-2016r zakupiona i założona klema minusowa z regulatorem akumulatora oraz nowa wiązka halogenów i zaraz wszystko podłączone i zakodowane
Dziś 28-01-2016r przyszły halogeny soczewkowe i zaraz zostały podłączone zakodowane doświetlanie zakrętów

Dziś 12-02-2016r wymiana podłokietnika regulowanego gdyż stary miał popsuty mechanizm

Dziś 07-04-2016r montaż instalacji grzanych siedzeń

oraz znalezienie tajemniczej wtyczki pod wykładziną siedzenia pasażera domyślam się że jest ona do zestawu BT

Dziś 11-04-2016r wymiana uszkodzonych drzwi tylnych prawych oraz szyb w drzwiach na ciemne nie obyło się bez komplikacji gdyż drzwi dostałem od polifta z 2007r i po podłączeniu nic nie działało byłem zmuszony przełożyć całą instalacje ze starych i zaraz wszystko zadziałało czyż by inna była już instalacja bo nawet podliczając sterownik drzwi nie zadziałał zostały mi jeszcze do wycięcia tylne szyby i do wklejenia

Dziś 12-04-2016r Kosmetyka komory silnika oraz doczyszczenie wnętrza auta po zimie

Dziś 17-05-2016r dotarła do mnie navi RNS 310 wraz z mapą Polski na SD i Niemiec na oryginalnej płycie po nie udanym zakupie nowego RCD 510 które okazało się wadliwe zostały mi przez serwis zwrócone pieniądze i w to miejsce wleciała właśnie ta navi
i jak zawsze na każdym moim elemencie wydrapany został mój nick
Dziś 18-06-2016r u mnie był pracowity dzień przy touranku postanowiłem wymienić część nagrzewnicy tą z dwoma silniczkami na ten nowego typu z jednym silniczkiem sterowany ślimakiem oraz wymianę całej instalacji nagrzewnicy i się udało bez zdejmowania deski rozdzielczej

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2aa7DtnmqvU[/youtube]
Dziś 14-11-2016r doszła do mnie paczka od naszego kolegi wesol i w niej Alternator 180A

oraz zakupiona nowa oryginalna klema plusowa

Dziś 29-11-2016r dotarła przesyłka od kolegi Tomasz_W-wa za co mu dziękuję a w niej Przełącznik lusterek + ryglowania/odryglowania z 1T3 oczywiście już zamontowane

Parę dni temu został założony nowy licznik 3D 1T0 920 885 N

Dziś 26-12-2016r zakupiona i założona navi RNS 315 z wejściem na kamerę oraz DAB i wbudowanym BT tylko teraz trzeba uruchomić opcję telefonu radio legal zakupione od kolegi z forum Golf6
BT już uruchomione działa bardzo dobrze

Dziś 26-01-2017r dotarł do mnie zamówiony wczoraj panel z webasto 1K8907044C i zaraz został założony

U mnie w ostatnim czasie była wymiana szyb na ciemne oraz nowe felgi zmiana z 15" na 16" firmy Alutec

Nowe felgi z oponami

Założony zestaw MID z gniazdem z seata USB / AUX

25-07-2018r Mały swap

03-08-2019r Założony oryginalny hak z modułem 1K0 907 383 F najwięcej czasu pochłonęło zrobienie dwóch wiązek wychodzących z modułu

23-12-2019r Wymieniona szyba klapy tył z jasnej na ciemną po długim poszukiwaniu wreszcie jest

03-03-2020r Dziś wymiana czujnika ciśnienia doładowania MAPSENSOR auto nagle straciło moc jak by turba nie było i kopciło na niebiesko zakupiony nowy oryginalny czujnik chwila roboty i auto powróciło do sprawności
07-07-2020r Zakup i montaż nowego radia RNS 315 ful opcja z J.Polskim