Dziś nie wytrzymałem i dobrałem się do dmuchawy nawiewów ,efekt końcowy jest zadowalający więc poniżej manual
Potrzebne narzędzia
-cienki wkrętak plaski
-klucz plaski lub oczkowy nr6
-smarowanie czym kto woli (ale najlepszy jest chyba smar w aerozolu z cieniutką rureczką ,rureczka coś na podbieństwo WD40
Manual
-Zdejmujemy wygłuszenie piankowe które znajduje się pod schowkiem na rękawiczki odkręcamy dwa plastikowe wkręty (u mnie poszły ręką) FOT1,FOT2
-dmuchawa przed oczyma odchylamy plastikowe zabezpieczenie FOT3 przekręcamy całością dmuchawy w lewą stronę .Wentylator sie odczepi po czym wyciągamy wtyke zasilającą u mnie żółta
Pacjęt na stole operacyjnym , żeby go dobrze nasmarować trzeba tać smar w trzech miejscach co skutkuje rozdzieleniem osłony tyłu wentylatory
-śrubokrętem wciskamy gumowe blokadki(można użyć trzech wkrętaczków)FOTO 4,5,6,7
-trzeba jedną ręką złapać za obudowe plastikową wentylatora a drugą za wiatraczek i wysunąć go około 2 cm (tak żebymiędzy obudowę klucz płaska 6
-miedzy wentylatorem a obudową pokąż się na śrubki kto musimy odkęcić żeby razem z wentylatorem wyszła nam wtyka zasilająca FOTO8.9
-FOTO 10,11 przedstawia miejsca gdzie należy psiknąć jakiegoś smarowidła (dwa łożyska jedno wyżej drugie niżej
-FOT 12 przedstawia 3 łożysko z tyłu wiatraka
Gotowe wszyskie kroki powtórzyć od tyłu i można sie cieszyć jazdą bez SWIERSZCZA