pękające reflektory

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
JanuszP
Początkujący
Auto:: Touran CROSS 2 TDI 2007r
Imię:: Janusz

pękające reflektory

Post autor: JanuszP »

Witam Wszystkich. Czy ktoś z Was spotkał się z pekającymi reflektorami od wewnętrznej strony tzn od strony silnika. Po podniesieniu maski zauważyłem na jednym reflektorze więkrze ognisko pęknięć tak jak by od jakiejś wewnętrznej śruby, natomiast na drugim reflektorze małe "zaczynające sie". Autkiem jeżdże od 2 lat i szybciej tego nie było. Przygody żadnej nie miałem( mam na myśli stłuczkę itp). Nie wiem co z tym zrobić bo za chwile lampy będą do wymiany. Zaczną parować i wogóle. Jest to wersja 2007 cross z soczewkami bez xenonów. Czekam na porady i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tracer
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: tracer »

nie koniecznie muśiałeś ty uderzyć ale bitwa parkingowa mogła zostawić ślad.
Awatar użytkownika
bumcyk
Początkujący
Auto:: TOURAN 1.9 TDI BXE 2008/9
Imię:: Kuba
Podziękował: 1 raz

Post autor: bumcyk »

ja u siebie wymieniłem 2 lampy i też nigdzie nie uderzyłem.Poszło z autocasco.W Volkswagenie powiedzieli ,że odbojniki maski były źle ustawione.Coś musieli powiedzieć ale to g. prawda.Nikt nigdy nie ruszał odbojów,samochód ma przejechane 60tys,2008 rok grudzień.Myślę ,że to wada konstrukcyjna.Podobno problem też występuje w VW polo.Ciekawe ile nowe lampy wytrzymają,na 2 lata mam gwarancję.
ODPOWIEDZ