Witam. Mam mały problem aczkolwiek dzisiaj podczas podróży do Łodzi zaczeło mi tak jakby coś dzwonić. Dzwięk niedokręconego aluminium obijający się o coś tylko nic nie widać żeby cokolwiek było odkręcone. Ale obawiam się jednego uszkodzenie turbiny. I takie pytanie kieruje czy w dniu dzisiejszym mógłby ktoś z kolegów pomóc przy diagnozie tzn. podłączyć pod kompa????
więc sprawa wygląda tak. Mechanik który mi zakładał sprzęgło (luty 2013) stwierdził że te odgłosy są ze sprzęgła i sprzęgło musi mieć wadę fabryczną Więc czeka mnie najprawdopodobniej walka z producentem o nowy komplet.
A może to elastyczny łącznik ruty wydechowej. Na nim podobno jest metalowa siatka która może wydawać taki dźwięk. U mnie tez tak dzwoni i właśnie tak mi to zdiagnozowali. Trzeba wspawać ten łącznik w rurę bo w ASO tego nie robią tylko proponują od razu nowy wydech
Reasumując przyczyn może być wiele najlepiej wejść pod auto i namierzyć element który wydaje niepożądane dźwięki.
[ Dodano: Sob Lip 13, 2013 20:04 ]
Koledzy w związku z tematem mam takie pytanie. Dzwięk został zidentyfikowany i okazało się to łożysko na podporze półosi prawej. Czy wie ktoś może gdzie i w jakich pieniążkach mogę dostać takie łożysko???