Wyciek z turbo
- gabi10
- Użytkownik
- Auto:: 2.0TDI AZV 170KM 2003
- Imię:: Gabi
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Wyciek z turbo
Dzisiaj postanowiłem zrobić porzadek wymiana oleju i tak dalej po odkreceniu dolnej osłony silnika stwierdziłem że na osłonie jak rowniez na wężach od turbo mam slady oleju zarowno od strony chłodnicy jak i z drugiej strony bloku silnika do tego stopniua że zaolejona jest półoska Sciagnołem weże od interkulera nie stwierdziłem jakiejs nadmiernej ilosci oleju w węzach czyżby padała turbina auto ma przejechane jakies 190 tkm nie wiem czy wczesniej ktos cos przy niej robił Pytanie do znawcow czy mozna stwierdzic ze to juz koniec turbo bo nie chciał bym naprawiac czegos co moze jeszcze pochodzic 

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
gabi10, u mnie od przebiegu 20tys łączenia węży były wilgotne i czasami pojawiała się kropelka oleju na łączeniu rury metalowej z plastikiem. Teraz jest 230 i wciąż tak samo się lekko poci. Póki nie wylejesz 0,5l oleju z przewodów i IC to nie ma co się martwić 

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Auto:: vw touran
- Imię:: lukasz
Re: Wyciek z turbo
witam. mam to samo gdzieś się olej sączy z nad turbiny i cieknie po rurce powrotnej wymieniłem rozrząd z uszczelniaczami i dalej jest to samo.