Jestem tutaj nowy i stoję przed dylamatem zakupu używanego samochodu. Najpierw myślałem o Zafirze, ale ponieważ jeździłem już Astrą, to Zafira zeszła obecnie na plan dalszy. Głównie powodem tego były czterokrotne awarie chłodzenia (wężyki zbrojone) i brak czujnika temperatury na tablicy rozdzielczej.
Czytałem dużo informacji na forum i chciałbym przeznaczyć na zakupu Turana około 30000 - 35000 zł. Ponieważ ceny paliwa zmieniają się dynamicznie, a na forum jest nawet informacja o podwyżkach cen ropy w przyszłym roku, dlatego nie wykluczam zakupu beznzynowca i możliwością założenia gazu, choć skupiam swoje poszukiwania głownie na dieslach.
Znalazłem masę aut na allegro,m otomoto, czy autoscout24, ale za każdym razem chciałbym uniknąć oszustów i nie stać się ofiarą naciągaczy. Znalzłem ostatnio ślicznego choć troszkę uszkodzonego Crossa:
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-2-0 ... 82237.html
Zastanawiam się, czy realnym może być w ogóle taki przebieg, przy tego typu samochodzie? Co do wyposażenia, to w ogóle się nie wypowiadam, bo to Wy tutaj jesteście fachowcami, a ja jedynie napalonym na śliczne autko właścicielem karty kredytowej

Jeśli macie na oku jakiś "uczciwy" egzemplarz, to dajcie proszę znać. Chciałbym, jak każdy kupić samochód jak najmłodszy i widzę, że za takie pieniądze można nawet pomarzyć o2007, czy 2008 roku, ale to może być także przekręt z tymi datami lub przebiegami, więc bardzo ostrożnie chciałbym dokonać zakupu bazując na wiedzy osób, które na codzień jeżdżą podobnymi samochodami...
Pozdrawiam