II OZTKP - refleksje

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

II OZTKP - refleksje

Post autor: Turanek »

Mija tydzień od II Zlotu w związku z tym, jako organizatorzy, prosilibyśmy o wyrażenie waszej opinii na temat co było dobrze, co niezbyt wyszło. Możecie też napisać propozycje jak poprawić te rzeczy, które być możne nie wypaliły do końca, względnie co nowego, innego można uwzględnić planując III OZTKP

Zacznę więc tę "litanię" :)

+ rodzinna atmosfera
+ prawie wszyscy zgłoszeni dotarli
+ dużo wykonanych modów
+ jesteśmy bliżej określenia dalszego rozwoju klubu

- nie zrobiliśmy konkursu rysunkowego dla dzieci
- trochę ciasno na mody
- nie dograliśmy do końca pokazu Mutiego, a Niko02 zapakował myjkę
- karaoke się nie udało

Pomysły:
1. Każdy konkurs powinien mieć osobnego opiekuna (Niko nie zrobił moda lamp)
2. Jednak warto wcześniej rozeznać dobrze teren (jak przy I zlocie)
3. Zorganizowanie lepszego "biura zlotu" - na bieżąco aktualizowany plan zlotu, więcej informacji dla zlotowiczów (tablica informacyjna)
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: II OZTKP - refleksje

Post autor: marcelid »

Turanek pisze:
Zacznę więc tę "litanię" :)

+ rodzinna atmosfera
+ prawie wszyscy zgłoszeni dotarli
+ dużo wykonanych modów
+ jesteśmy bliżej określenia dalszego rozwoju klubu

- nie zrobiliśmy konkursu rysunkowego dla dzieci
- trochę ciasno na mody
- nie dograliśmy do końca pokazu Mutiego, a Niko02 zapakował myjkę
- karaoke się nie udało

Pomysły:
1. Każdy konkurs powinien mieć osobnego opiekuna (Niko nie zrobił moda lamp)
2. Jednak warto wcześniej rozeznać dobrze teren (jak przy I zlocie)
3. Zorganizowanie lepszego "biura zlotu" - na bieżąco aktualizowany plan zlotu, więcej informacji dla zlotowiczów (tablica informacyjna)
+ zajefajna ATMOSFERA nie tylko rodzinna ale w późnych godzinach wieczornych było także WYBORNIE :mrgreen: ,
+ TOWARZYSTWO P E R F E C T ... jestem zdumiony ... moja Żonka powiedziała "spoko LUDKI" :) - żadnego syfu - pełna wyrozumiałość :> - Hagio jesteś spoko !! naprawdę uważam, że nic się nie stało - tak chyba jak większość, przy takim spożyciu (płynów) każdemu mogło się wydarzyć - P O Z D R A W I A M (daj na PW tel. to wpadnę na kawkę jak będę P-u),
+ ilość wykonanych modów - w moim przypadku to naprawdę zdumiewające ;) :> ) - dzięki za pomoc Panowie,
+ winniśmy się chyba jakoś formalnie zawiązać bo póki co ta taki KLUB na forum, a właściwie grupa Miłośników (choć nie powiem liczna i zgrana), fakt jak były rozmowy na ten temat robiłem z Żonką footwela także nie uczestniczyłem w rozmowach,
+ ośrodek i jego Właściciel - zajefajny człowiek z piękną pasją i jeszcze piękniejszymi samochodami (SZACUN Młody),
+ rozsądna cena (łącznie z jedzonkiem).

Teraz minusy :/ (oczywiście według mnie):

- niestety ale mało miejsca :/ ... sorki Młody ;),
- za dużo siatek - kto wie o co chodzi to teraz się uśmiecha :mrgreen: ,
- uważam, że skoro już jesteśmy jakąś GRUPĄ to winniśmy się trzymać "stada" jak ktoś coś robi to trzeba mu pomóc skończyć :) i nie chodzi tylko o mnie, bo nie zostałem sam na polu "bitwy" ... bo każdy może chcieć rzucić kołpakiem ;),
- FAKT wybór miejsca trzeba poprzedzić wizytą w miejscu rzekomego spotkania przez zaangażowanego Członka forum,
- POGODA ... nie była zła ale może troszkę później ?? - było pogodnie ale zimno,
- sprecyzować przed spotkaniem MODY i (większość ich nie robiła) po prostu wziąść sie i pomóc Kolegą parającym się modami :> ,
- zła organizacja czasu wyjazdu na tzw. paradę (mnie to złościło bo miałem robotę :> )

Sugestie:

- Żonka Ula podpowiada tematyczną krzyżówkę o Turikach ;),
- lepsza organizacja czasowa ... plan jest planem i skoro jest ... winien być przestrzegany, :),
- poprawić dobór miejsca Zlotu,
- ktoś MUSI rządzić - dosłownie :mrgreen: ,
- późniejszy dobór terminu Zlotu ... np. Boże Ciało i wewekend,
- zrzuta na beczkę i małego świniak jako UROCZYSTE OTWARCIE i poznanie się :), a nie jaki masz nick na forum :mrgreen: ,
- pomysł np. parkowania czy inne konkurencje MOTO były by dobrze widziane ... to plac zamknięty także bez różnicy w jaki stanie :> ,
- konkurs kierowca zawiązane oczy, a pilot np. Żonka go prowadzi :).

A póki co spadam na boks :) ... !!
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Pozwolę sobie zrobić ściągę w/g listy Turanek™, a więc Ctrl + V:

+ rodzinna atmosfera - Duży +
+ prawie wszyscy zgłoszeni dotarli - niestety zawsze tak będzie - życie...
+ dużo wykonanych modów - (mówię za siebie - NIC MI O TYM NIE WIADOMO!)
+ jesteśmy bliżej określenia dalszego rozwoju klubu - Duży +

+ nie po raz pierwszy, przekonaliśmy się, że każdy na każdego może liczyć
+ cena przystępna i zorganizowanie cateringu
+ i coś ode mnie - Nacieszyłem oko pięknymi autkami!!!
+ zorganizowanie się naszych Pań

- nie zrobiliśmy konkursu rysunkowego dla dzieci - brak miejsca i możliwości (ledwo na puzzle stykło powierzchni.
- trochę ciasno na mody - Młody cały czas mówił o placu...
- nie dograliśmy do końca pokazu Mutiego, a Niko02 zapakował myjkę - ano Ci co nie widzieli jeszcze mają czego żałować...
- karaoke się nie udało - próbowałem... :hahaha:

- tutaj za marcelid - czas i organizacja przejazdu - może robić go na początku jak wszyscy przyjadą...

Pomysły:
1. Każdy konkurs powinien mieć osobnego opiekuna (Niko nie zrobił moda lamp) - jestem ZA
2. Jednak warto wcześniej rozeznać dobrze teren (jak przy I zlocie) - koniecznie
3. Zorganizowanie lepszego "biura zlotu" - na bieżąco aktualizowany plan zlotu, więcej informacji dla zlotowiczów (tablica informacyjna) - jestem BARDZO ZA

4. "Nadworny" fotograf- ktoś kto poświęci się z deka (lub na zmianę z kimś innym kumatym) będzie pstrykał wszystko co się dzieje. Byłaby solidna kronika a nie zasadzie "czy ktoś robił zdjęcie jak X robił ..." czyli zdjęcia pod mody.
5. Mimo zajefajnego w sumie miejsca (szacun Młody) jednak miejsce bliżej środka kraju i niechaj to stanie się zasadą.
6. Powiązane z poprzednim- JEDNO stałe miejsce Zlotów. Wiem, że na obecną chwilę to troszku ciężka sprawa, ale z taką myślą robić następny Zlot.

To na tyle.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

mi się bardzo podobają sugestie marcelid'a...
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

W zasadzie to Marcel napisał wszystko, dorzucę kilka zdań.

Koniecznie powinien być tzw wieczorek zapoznawczy. Coś na zasadzie siadamy wszyscy i każdy sie przedstawia : Jestem Tomas, nie piję od tygodnia :D , niech mi ktoś poleje.
Ja przyjechałem jako jeden z ostatnich, większość już była zaznajomiona e sobą, wcześniej, lub z innych spotkań. Przywitałem się z każdym kogo spotkałem natychmiast po przyjeździe, ale wiem że nie każdego poznałem i nie każdy poznał mnie.

Druga rzecz to mody, ponieważ jestem lewak jeśli chodzi o grzebanie w aucie to prosta rzecz jak footwell zajął mi 2 godziny. Do tego trzęsące się ręce z zimna i tak się przeciągnęło. Jarry pomagał, udzielał wskazówek ale był on sam jeden a aut rozgrzebanych kilka. W tym czasie niestety rzut kołpakiem mi umknął bo nie chciałem po ciemku lutować. Konkurs wiedzy o Touranie musiałem odpuścić bo trzeba było dziecku buty kupić, ot się rozpadły taki pech.

Wieczorek rozmów o TKP widzę też mi uleciał, mimo że poszedłem z reklamówką regionalnych piw ale jakoś każdy w swoim gronie toczył jakieś rozmowy to uznałem że ten punkt programu się nie odbędzie.
Mam nadzieję że piwo wypiliście chociaż ?

Miejsce fajne, ceny OK, mankament to mało miejsca na tyle aut.
Pogoda - no cóż i tak była lepsza niż zapowiadali.

Generalnie jestem zadowolony i jeszcze raz dziękuje organizatorom za wkład pracy ! :piwo:
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Tomas pisze:Mam nadzieję że piwo wypiliście chociaż ?
A jak!
Chyba nawet na foto gdzieś jest jak pssykam!
Co do wieczorku, to czas najczęściej jest napięty "jak baranie jaja" i nie wiem sam jak by to miało wyjść...
Aczkolwiek organizatorzy zapewne wezmą pod uwagę!
:D
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

+ rodzinna atmosfera - Jak najbardziej +
+ prawie wszyscy zgłoszeni dotarli... no cóż... dotarłem mimo przeciwności losu...
+ dużo wykonanych modów... ?były jakieś mody? Ja nic nie zrobiłem u siebie... ;), nie udało mi się pomóc Eljotowi, pomagałem Rauko jak mogłem z wygłuszeniem drzwi...
+ jesteśmy bliżej określenia dalszego rozwoju klubu - to musi pójść dalej.

- nie zrobiliśmy konkursu rysunkowego dla dzieci... bywa ale mimo to dzieciaki były chyba zadowolone.
- trochę ciasno na mody - Młody dopiero zaczyna się rozwijać, więc za rok pewnie działka przy ognisku może zostać parkingiem i będzie super. Młody TRZYMAJ SIÊ!!!
- nie dograliśmy do końca pokazu Mutiego, a Niko02 zapakował myjkę - no przecież Jarry robił pokaz jak umyć felgi :)
- karaoke się nie udało ale Krawczyk był :)

Pomysły:
1. Każdy konkurs powinien mieć osobnego opiekuna (Niko nie zrobił moda lamp) - jak najbardziej
2. Jednak warto wcześniej rozeznać dobrze teren (jak przy I zlocie) - jak dla mnie to miejsce było super. W borkach było gorzej, bo to las i zadupie także nigdzie nie można się było ruszyć... Dla rodzinki morze było lepsze, a mało miejsca na placu, to po prostu początek kariery Młodego.
3. Zorganizowanie lepszego "biura zlotu" - na bieżąco aktualizowany plan zlotu, więcej informacji dla zlotowiczów (tablica informacyjna) - jestem za.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
luigisq16
Specjalista
Auto:: 1.6 TDI 2016r
Imię:: Ludwik
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Post autor: luigisq16 »

marcelid, w pełni się utożsamiam z twoimi uwagami.
Co mogę dodać to:
-po dotarciu na miejsce na 9 ( po 8 godz. jazdy), brak miejsca na krótki odpoczynek mimo , że dzwoniłem parę dni wcześniej i umawiałem się. Musiałem czekać do 14. Zrób tylko nagłośnienie i nikogo to nie interesuje. :roll:
-brak oficjalnego otwarcia i zakończenia zlotu, poznania się . Powinno to się odbyć aby każdy z każdym mógł się zapoznać, posiedziec, pogadać :/
- chaos w prowadzeniu zaplanowanych poszczególnych punktach planu, choć starania Touranka były wyczuwalne
-zdecydowanie brak miejsca na taką ilość aut, :/
-poszczególne konkurencje rozgrywane wśród sterty worków i śmieci- dziwne ,że nikomu to nie przeszkadzało :/
-mody z jakimi walczyli uczestnicy przekraczały możliwości czasowe jaki mógł poświęcić kolega Jarry. Wszyscy liczyli na niego, a on biegał do auta do auta chcąc wszystkich zadowolić. Wielkie ukłony dla niego i szacunek, jednak to było za dużo na jedną osobę. Coś próbowałem się dopytać jednak Jarry krążył jak w amoku. Odpuściłem. :(
Szczerze mówiąc myślałem, że to ma być piknik Touranowców, a momentami wydawało sie jakby chodziło o załatwienie jakiejś prywaty.
-Karaoke nie udało się?.... Hmm....Próbowałem rozruszać towarzystwo, jak to ktoś napisał wcieliłem się w rolę Krawczyka i odzew na początku był dobry, jednak:
1.pogoda nie dopisała-za zimno
2.zbyt późna pora na taką imprezke, przerwaną jeszcze przez kolejną niezrealizowaną konkurencję zlotowa,
3.Nie działający projektor- co chwilę się wyłączał.

Ogólnie moja ocena na 3z+ :lol:
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2013 21:34 przez luigisq16, łącznie zmieniany 1 raz.
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

luigisq16 pisze:rak oficjalnego otwarcia i zakończenia zlotu, poznania się . Powinno to się odbyć aby każdy z każdym mógł się zapoznać, posiedziec, pogadać :/
wpuścić mnie na następny (jak dożyję) ...
luigisq16 pisze: Szczerze mówiąc myślałem, że to ma być piknik Touranowców, a momentami wydawało sie jakby chodziło o załatwienie jakiejś prywaty.
Pierwszy i moj ostatni komentarz ,poczekaj na następny zlot i reszte klubowiczów ,a nie będziesz miał czasu na mody... ;)
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Ludwik, to musisz następnym razem podjąć się organizacji czegokolwiek na zlocie i wtedy zobaczysz jak łatwo ogarnąć całe towarzystwo tym bardziej, że większość była z dziećmi, a te wiadomo..., a to spać, a to jeść, a to coś innego.
Moim zdaniem trochę za ostro pojechałeś.
luigisq16 pisze: 3.Nie działający projektor- co chwilę się wyłączał.
Złośliwość rzeczy martwych...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

lock00 pisze:wpuścić mnie na następny (jak dożyję) ...
nikt Ci nie zabraniał przyjechac, wręcz przeciwnie

[ Dodano: Nie Maj 12, 2013 21:28 ]
niko02 pisze:Ludwik, to musisz następnym razem podjąć się organizacji czegokolwiek na zlocie i wtedy zobaczysz jak łatwo ogarnąć całe towarzystwo tym bardziej, że większość była z dziećmi, a te wiadomo..., a to spać, a to jeść, a to coś innego.
niko02 każdy ma prawo do swojej opini, po to ten temat... Ludwik poprostu napisał swoje odczucia...
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
luigisq16
Specjalista

Michał, rozumiem wszystko, rodziny, dzieci oczywiście są najważniejsze.
Chcę zauważyć, że to nie ja byłem organizatorem, a uwierz mi przeżyłem w swoim życiu setki najróżniejszych imprez.
Zdawałem sobie sprawę, że nie spodoba się to wielu z was jednak takie były moje spostrzeżenia i refleksje jak w temacie.Po to powstał ten wątek oby wyciągnąć z niego jakieś wnioski i coś poprawić na przyszłość.
Nikogo osobiście nie chce urazic. :bry:
Awatar użytkownika
marcelid
Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
Imię:: Marceli
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: marcelid »

marynarz75 pisze:
lock00 pisze:wpuścić mnie na następny (jak dożyję) ...
nikt Ci nie zabraniał przyjechac, wręcz przeciwnie

[ Dodano: Nie Maj 12, 2013 21:28 ]
niko02 pisze:Ludwik, to musisz następnym razem podjąć się organizacji czegokolwiek na zlocie i wtedy zobaczysz jak łatwo ogarnąć całe towarzystwo tym bardziej, że większość była z dziećmi, a te wiadomo..., a to spać, a to jeść, a to coś innego.
niko02 każdy ma prawo do swojej opini, po to ten temat... Ludwik poprostu napisał swoje odczucia...
DOKŁADNIE ... chyba niepotrzebna wymiana zdań ;) ... szanujmy swoje zdania, bo każdy ma zapewne inne :).
161GD030, SQ6KBO
Mój MAJONEZIK ... a to JA
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

luigisq16 pisze:Po to powstał ten wątek oby wyciągnąć z niego jakieś wnioski i coś poprawić na przyszłość.
I to jest "słuszna koncepcja"
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
luigisq16
Specjalista

niko02 pisze:Ludwik, to musisz następnym razem podjąć się organizacji czegokolwiek na zlocie
Dodam tyle, że podjąłem się przytargania z Dolnego Śląska sprzętu wspólnie z marcinem975. Wielkie dzięki dla niego za pomoc. :piwo:
I coś robiłem od siebie z własnej nieprzymuszonej woli. :)
luigi sq16 - ZWzPD
ODPOWIEDZ