dziwne drgania auta
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
dziwne drgania auta
witam wszystkich użytkowników touranka....
od jakiegoś czasu auto po odpaleniu oczywiście zimnego silnika drży... czuć to bardzo dobrze na kierownicy... może ktoś podpowie czy to normalne, oczywiście nie chodzi mi tu o jazdę na postoju po prostu...
od jakiegoś czasu auto po odpaleniu oczywiście zimnego silnika drży... czuć to bardzo dobrze na kierownicy... może ktoś podpowie czy to normalne, oczywiście nie chodzi mi tu o jazdę na postoju po prostu...
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- dudi1516
- Początkujący
PD i poduszki sprawdzane i wszystko ok, dwumasa nie pokazuje też typowych objawów nadmiernego zużycia. Dlatego gdzieś wyczytałem,że może to być koło alternatora ze sprzęgiełkiem. Nie wiem czy może mieć to jakiś związek ale gdy wracałem z urlopu ( znajomy całą drogę za mną 2500 km) mówił,że w nocy widać delikatne mruganie świateł. Może to sugerować właśnie coś z alternatorem ?!
- dudi1516
- Początkujący
Dopiero wróciłem od mechanika, napięcia skaczące od 14.02 do 14,10, stwierdził uszkodzony regulator napięcia. Założyliśmy inny i prąd 14,30 i wahania do 14,31 i mruganie świateł zniknęło. Przyjechałem do domu na tym jego i jest ok, nawet jak na razie zniknęły drgania silnika( chociaż nie wiem czy regulator może mieć na to jakikolwiek wpływ) . Jutro kupię nowy i zobaczymy po założeniu. Koszt orginalnego Boscha podobno około 130 zł.