Mam problem z aktualizacją softu w RNS510, po wrzuceniu cd z nagranym softem (3910) po chwili wyskakuje błąd "SWL ERROR", stanęło na tym że navi normalnie się załącza lecz nie ma HDD i radia. Co mam robić dalej, może ktoś pomoże.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
wypaliłem na cd budżetowym, i na DVD SONY, gdzie po włożeniu płyty dvd wyskoczył komunikat "płyta zawiera błędy, sprawdź płytę", kurcze jestem bardzo poddenerwowanym tym faktem że skopciła mi się navi którą na co dzień potrzebuję
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
To wypal jeszcze na CD i DVD TDK i Verbatim, bo niestety w przypadku softu jeszcze jakiegoś 100% rozwiązania nie znalazłem i sam czasami po kilka razy paliłem, bo mi błędy wywalało na niektórych nośnikach. Te płyty nie są aż takie drogie.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko, a powiedz mi soft o numerze 3910 jest odpowiedni, czy podczas aktualizacji softu można uwalić nawigację tak aby nie nadawała się do użytku?
Wgrywałem sobie go swego czasu. Raczej nie da się 510tki uwalić, bo przy jakiejś kombinacji klawiszy zawsze wstanie i zacznie wgrywać soft z płyty. Nie wiem tylko do końca jak jest z wgrywaniem nowych softów do wersji A 510tki. Mi się nie raz wywalało podczas instalacji i potem po zmianie nośnika upgrade szedł ładnie do końca. Chociaż najnowszych softów nie zgłębiałem. Ja stanąłem na 4020 czy jakoś tak.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Rauko, oddałem Navi do gościa który w tym siedzi za wgranie nowego softa jak i nowej mapy V9 zaśpiewał 250 zł, wydaje mi się że dobra cena aby dalej nie psuć sobie nerwów
QQRYDZA, wiem że jest to temat do ogarnięcia ale trzeba też mieć trochę czasu na to którego u mnie brak. Chętnie bym ją wysłał do ciebie abyś to ogarnął lecz dzisiaj jutro powinno to być zrobione. Szkoda że się nie dogadaliśmy prędzej. Ale będę pamiętał na następny raz, jeszcze mam jedną RNS510 w United tak że pomyślimy
a masz jakiś sprawdzony nowy soft, gdzie mogę ją ściągnąć?
Address 19: CAN Gateway Labels: 1K0-907-530.lbl
Part No SW: 1K0 907 530 L HW: 1K0 907 951
Component: J533 Gateway H07 0052
Revision: H07 01 Serial number: 120308F2006784
Coding: E9817F06400E028002
Shop #: WSC 01324 785 00200
VCID: 306B14F3DF07
Sorry za foto dopiero w domu zobaczyłem jak wyszło.
Załączniki