Blupol, sorki ale trochę przesadziłeś "nie kupujcie Touranów z Tych"
mieszkam w okolicy i w czasie nawałnicy mój stał w garażu, a po drugie można kupić takiego Tourana i bez malowania wyciągnąć wgniotki i będzie jak nowy, dlaczego by nie kupować Touranów z Tych?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Rybnik też ucierpiał najbardziej rozbawił mnie kolega który wpadł w furie jak zobaczył swoją żonę która ratuje kwiatki zamiast samochodu chowając je do garażu a samochód sobie stoi i jest bombardowany kulkami zamiast go schować
Ja mojego Touran niestety nie zdążyłem schować. Szkody to około 25 wgniotek, rozwalone lustro w lewym lusterku i zmasakrowana tylna wycieraczka. Dobrze że to tylko tyle.
Tak jak aki pisze, wyciągnięcie wgniotek bez malowania jest jak najbardziej możliwe. Kolega jeździ już autem 3 lata i zero śladów gradobicia.
Wbrew pozorom nie jest to taki drogi interes. Telefoniczna wycena na szybko to coś koło 1,5tyś zł. Kolega miał na aucie 200 punktów i zapłacił 3tyś.
Wszystko zależy od miejsca wgniotki na elemencie.
obejrzałem kilka filmików na YT - jestem w ciężkim szoku, takiego gradu nie widziałem.... auta zniszczone strasznie, na ulicach sałatka lodowo liściasta....
szczerze współczuję poszkodowanym...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
Ja kilka lat temu (chyba 5) miałem tak z c-klasą.
Ponad 200 wgniotek mi sie trafiło.
Praktycznie szkoda całkowita to była.
Nie wszystko dało się powyciagąć i poszła szpachla.
Zapłaciłem za to oraz malowanie całego samochodu (wszystkie zakamarki itp) Łącznie z konserwacją 4500pln a ubezpieczalnia wypłaciła mi 9000pln
Auto wyglądało jak nowe.
I potem po trzech latach sprzedałem go za 10000pln. 16 letnie auto wtedy!
LYJO tobie się udało bo jeszcze zarobiłeś.... teraz będzie wysyp zgłoszeń to ubezpieczalnie będą skąpić a ludzie, ktorzy nie mają AC pójdą w spore koszty....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
aki pisze:Blupol, sorki ale trochę przesadziłeś "nie kupujcie Touranów z Tych"
mieszkam w okolicy i w czasie nawałnicy mój stał w garażu, a po drugie można kupić takiego Tourana i bez malowania wyciągnąć wgniotki i będzie jak nowy, dlaczego by nie kupować Touranów z Tych?
A co - sprzedajesz?
Taki żart (emotikona na końcu...), podobnie mówią o autach popowodziowych. Oczywiście większość aut stała w garażu czy pod innym dachem. Sorry jak uraziłem.
Poza tym jak Kolega wyżej wspomniał: "wgniotki" to można naprawić, ale kilka. Przy kilkudziesięciu robota staje się bezsensowna - KOSZTY.
A z tego co widziałem na żywo i na zdjęciach - wgłębienia są masakryczne.
Czy to prawda że po usunięciu wgnieceń po paru latach może wam odprysnąć lakier ktoś spotkał się z takim problemem? Każdy zapytany mówi że nie wie bo samochód już zmienił właściciela