Usuwanie wgnieceń po gradobiciu

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Usuwanie wgnieceń po gradobiciu

Post autor: ralf »

Witam
mam pytanie odnośnie usuwania wgnieceń po gradobiciu czy ktoś z was usuwał wgniecenia (nie wiem jak ta część karoserii się nazywa ) ale znajduje się pomiędzy relingami a parą drzwi (wąski pas górny) ,czy da radę usunąć to bez lakierowania czy potrzebne jest lakierowanie.Ile u was kosztuje lakierowanie całego samochody. Z dachem podobno nie ma problemów jeżeli chodzi o wgniecenia.
Awatar użytkownika
Icemen181
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Icemen181 »

Da się to wyciągnąć bez lakierowania, ale zależy to wszystko od tego jak to jest duże wgniecenie. Najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu, który się specjalizuje w tego typu rzeczach to zrobią Ci wycenę co się da a co nie i będziesz wiedział na czym stoisz
Obrazek
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

Jeśli jest mało to da się zrobić a jeśli auto wygląda jak po ostrzale z ckm to marne szanse na wyciąganie.Przyjechali do mnie goście i ich auto przeżyło gradobicie ale wygląda tragicznie(grad rozbił nawet tylną lampę ),kumpel który jest blacharzem mówił że bez szpachli niema szans ;/
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Wgniecenia są małe i płytkie ale na jednym pasie jest ich może około 13-17 wgnieceń policzę wszystkie dopiero jak umyję samochód wtedy będą bardziej widoczne dzięki koledzy temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ