Witam
mam pytanie odnośnie usuwania wgnieceń po gradobiciu czy ktoś z was usuwał wgniecenia (nie wiem jak ta część karoserii się nazywa ) ale znajduje się pomiędzy relingami a parą drzwi (wąski pas górny) ,czy da radę usunąć to bez lakierowania czy potrzebne jest lakierowanie.Ile u was kosztuje lakierowanie całego samochody. Z dachem podobno nie ma problemów jeżeli chodzi o wgniecenia.
Da się to wyciągnąć bez lakierowania, ale zależy to wszystko od tego jak to jest duże wgniecenie. Najlepiej podjedź do jakiegoś warsztatu, który się specjalizuje w tego typu rzeczach to zrobią Ci wycenę co się da a co nie i będziesz wiedział na czym stoisz
Jeśli jest mało to da się zrobić a jeśli auto wygląda jak po ostrzale z ckm to marne szanse na wyciąganie.Przyjechali do mnie goście i ich auto przeżyło gradobicie ale wygląda tragicznie(grad rozbił nawet tylną lampę ),kumpel który jest blacharzem mówił że bez szpachli niema szans ;/
Wgniecenia są małe i płytkie ale na jednym pasie jest ich może około 13-17 wgnieceń policzę wszystkie dopiero jak umyję samochód wtedy będą bardziej widoczne dzięki koledzy temat do zamknięcia