Drgania deski rozdzielczej
- Loszmi
- Przeglądacz
- Auto:: BXE, 1.9 Turbo Klekot,'08
- Imię:: Miłosz
- Kontakt:
Drgania deski rozdzielczej
Cześć
Zauważyłem, że przy 1000 do 1150 obr/min z wnętrza dochodzą nieprzyjemne drgania. Jak by z przodu deski spod szyby, może jakaś obudowa w komorze silnika?
Nie wiem czy wnętrze było rozbierane, ale montowano w nim głośnomówiący do telefonu.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Pozdrawiam
Zauważyłem, że przy 1000 do 1150 obr/min z wnętrza dochodzą nieprzyjemne drgania. Jak by z przodu deski spod szyby, może jakaś obudowa w komorze silnika?
Nie wiem czy wnętrze było rozbierane, ale montowano w nim głośnomówiący do telefonu.
Czy spotkaliście się z czymś takim?
Pozdrawiam
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
często sie spotykam z drganiami deski rozdzielczej w autach, w których deska była sciągana z róznych powodów... a to naprawa nagrzewnicy, wymiana AIRBAG, itd. Ty musisz najpierw zlokalizowac dokładnia czy te "hałasy" dochodzą z wnętrza czy z komory silnika...Loszmi pisze:Czy spotkaliście się z czymś takim?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 6 razy
- kristouran
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Loszmi
- Przeglądacz
- Auto:: BXE, 1.9 Turbo Klekot,'08
- Imię:: Miłosz
- Kontakt:
Najpierw powiem, ze serwis działał po omacku i mnie trochę ponaciągali ;-) Czyli turbo zrobili - podobno było bardzo zaniedbane, ale dla mnie brak zmiany odczuć dźwiękowych i jakościowych.
Poduchę wyjęli w ciemno. I akurat trafili, ze była zmęczona i po wymianie poprawiła sie jakość pracy silnika.
Dziś odwiedziłem mechanika poleconego na forum. Chyba zdiagnozował jeden z moich problemów. Także kwota naprawy będzie niewielka - mam hałas z rozrusznika, prawdopodobnie wystarczy przesmarować.
Trzymajcie kciuki, abym wyeliminował problemy, które słyszę tylko ja ;-)
A szumu przy wciskaniu sprzęgła nikt nie słyszy. A najlepsze, że po wyjeździe od mechanika szum zniknął.
Poduchę wyjęli w ciemno. I akurat trafili, ze była zmęczona i po wymianie poprawiła sie jakość pracy silnika.
Dziś odwiedziłem mechanika poleconego na forum. Chyba zdiagnozował jeden z moich problemów. Także kwota naprawy będzie niewielka - mam hałas z rozrusznika, prawdopodobnie wystarczy przesmarować.
Trzymajcie kciuki, abym wyeliminował problemy, które słyszę tylko ja ;-)
A szumu przy wciskaniu sprzęgła nikt nie słyszy. A najlepsze, że po wyjeździe od mechanika szum zniknął.