Schowek tylny lewy.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
Loszmi
Przeglądacz
Auto:: BXE, 1.9 Turbo Klekot,'08
Imię:: Miłosz
Kontakt:

Schowek tylny lewy.

Post autor: Loszmi »

Cześć.

Bagażnik, lewa ściana. Znajduje się w niej klapka, a z niej "zieje dziura".

Jeśli dobrze zauważyłem powinna się tam znajdować wnęka na narzędzia. U mnie brakuje wkładu, mam blachę i przewody. Chyba ktoś montujący dodatkowy osprzęt wybebeszył ten schowek.

Na szybko, bez zastanowienia, kupiłem wkład schowka w necie. Przez światło klapki on jednak nie wejdzie. Jak go zamontować? Czy w ogóle będzie pasować?

Pozdrawiam
Załączniki
IMG_478122.jpg
IMG_478222.jpg
IMG_478322.jpg
IMG_478422.jpg
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: andrz3j »

Poszukaj na forum mojego manuala o montażu czujników cofania. Jest tam objaśnione jak zdemontować prawa czesc bagaznika. W twoim przypadku z lewą bedzie podobnie a nawet łatwiej bo nie masz haczyka na siatki z lewej itp.
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Jeśli się nie mylę to musisz zdemontować tak jak kolega piszę lewą część tapicerki gdyż montowany wkład na narzędzia jest mocowany jako pierwszy a następnie tapicerka jest trochę z tym roboty..
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Loszmi,
Tylko, że ostatnio widziałem na alledrogo wkład na narzędzia, który jeżeli dobrze myślę wszedł by idealnie do wnęki.
To sprzedający Ci nawet wygruził :omatko: - apteczkę i kamizelkę odblaskową. To jeszcze sprawdź w klapie bagażnika, czy zostawił trójkąt.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

dzis montowalem

Post autor: tomix »

ralf pisze:Jeśli się nie mylę to musisz zdemontować tak jak kolega piszę lewą część tapicerki gdyż montowany wkład na narzędzia jest mocowany jako pierwszy a następnie tapicerka jest trochę z tym roboty..
witam, dzis montowalem ten schowek tylny lewy, duzo pracy nie ma, na spokojnie godzinka starcza. Nie ma opcji aby go umiescic bez zdjecia bocznej tapicerki. Pasuje do kazdego Tourana bez roznicy wiekowej.
Załączniki
P1130780.JPG
Awatar użytkownika
Loszmi
Przeglądacz
Auto:: BXE, 1.9 Turbo Klekot,'08
Imię:: Miłosz
Kontakt:

Post autor: Loszmi »

O masakra. Ja sie boje ruszac bo fachowce z VW jak montowali czujnik to nie pozapinali tylnych slupkow i nie moge tego poprawic. Doloze swoje 3 grosze to wszystko pourywam...
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

nie rozumiem

Post autor: tomix »

Loszmi pisze:O masakra. Ja sie boje ruszac bo fachowce z VW jak montowali czujnik to nie pozapinali tylnych slupkow i nie moge tego poprawic. Doloze swoje 3 grosze to wszystko pourywam...
witam, jak tylnych slupkow nie pozapinali, tam filozofi nie ma. To jak to u ciebie wyglada odstaja ze szparami ? Tam nie mozna sie pomylic albo pasuje albo nie. Fachowce z VW dobre, ja juz skonczylem dawno z ASO (przynajmniej u mnie w miescinie), z reszta fachowiec nie moze pracowac w ASO jak to mowi wlasnie moj kolega " fachowiec zaklada swoj warsztat i robi na siebie a nie na kogos" Pozdrawiam
ODPOWIEDZ