Bagażnik, lewa ściana. Znajduje się w niej klapka, a z niej "zieje dziura".
Jeśli dobrze zauważyłem powinna się tam znajdować wnęka na narzędzia. U mnie brakuje wkładu, mam blachę i przewody. Chyba ktoś montujący dodatkowy osprzęt wybebeszył ten schowek.
Na szybko, bez zastanowienia, kupiłem wkład schowka w necie. Przez światło klapki on jednak nie wejdzie. Jak go zamontować? Czy w ogóle będzie pasować?
Poszukaj na forum mojego manuala o montażu czujników cofania. Jest tam objaśnione jak zdemontować prawa czesc bagaznika. W twoim przypadku z lewą bedzie podobnie a nawet łatwiej bo nie masz haczyka na siatki z lewej itp.
Jeśli się nie mylę to musisz zdemontować tak jak kolega piszę lewą część tapicerki gdyż montowany wkład na narzędzia jest mocowany jako pierwszy a następnie tapicerka jest trochę z tym roboty..
Loszmi,
Tylko, że ostatnio widziałem na alledrogo wkład na narzędzia, który jeżeli dobrze myślę wszedł by idealnie do wnęki.
To sprzedający Ci nawet wygruził - apteczkę i kamizelkę odblaskową. To jeszcze sprawdź w klapie bagażnika, czy zostawił trójkąt.
ralf pisze:Jeśli się nie mylę to musisz zdemontować tak jak kolega piszę lewą część tapicerki gdyż montowany wkład na narzędzia jest mocowany jako pierwszy a następnie tapicerka jest trochę z tym roboty..
witam, dzis montowalem ten schowek tylny lewy, duzo pracy nie ma, na spokojnie godzinka starcza. Nie ma opcji aby go umiescic bez zdjecia bocznej tapicerki. Pasuje do kazdego Tourana bez roznicy wiekowej.
O masakra. Ja sie boje ruszac bo fachowce z VW jak montowali czujnik to nie pozapinali tylnych slupkow i nie moge tego poprawic. Doloze swoje 3 grosze to wszystko pourywam...
Loszmi pisze:O masakra. Ja sie boje ruszac bo fachowce z VW jak montowali czujnik to nie pozapinali tylnych slupkow i nie moge tego poprawic. Doloze swoje 3 grosze to wszystko pourywam...
witam, jak tylnych slupkow nie pozapinali, tam filozofi nie ma. To jak to u ciebie wyglada odstaja ze szparami ? Tam nie mozna sie pomylic albo pasuje albo nie. Fachowce z VW dobre, ja juz skonczylem dawno z ASO (przynajmniej u mnie w miescinie), z reszta fachowiec nie moze pracowac w ASO jak to mowi wlasnie moj kolega " fachowiec zaklada swoj warsztat i robi na siebie a nie na kogos" Pozdrawiam