W tylnych lampach po zapaleniu pozycji świecą mi wszystkie 3 żarówki oprócz kierunkowskazów. Sprawdziłem na wtyczce - dochodzi prąd do do pzycji Ok ale też do dwóch pozostałuch pinów "na pół gwizdka". Lewy i prawy klosz tak samo. Czy ktoś z forumowiczów miał podobną usterkę? I gzdzie szukać przyczyny??? Będę wdzięczny za każdą sugestię poza skierowaniem do elektryka.
Masa jest, sprawdzałem "na krótko", połączając żarówkę do wtyczki, pozycja działa normalnie, a słaby prąd idzie jeszcze na dwie żarówki. Kierunkowskazy działają dobrze, gdyby nie było masy, to byłaby "choinka". Może jakiś przekaźnik? ale na tym nie batrdzo się znam.
W tylnych lampach po zapaleniu pozycji świecą mi wszystkie 3 żarówki...
No i prawidłowo, co w tym dziwnego? Przecież tak ma być. Proponuję poszukać tematów o sterowniku wiązki (Bordnetz) i jego możliwościach zmiany funkcji poprzez kodowanie.
W autach VAG z Bordnetem często tak jest że jednowłóknowe żarówki z tyłu wykonują kilka funkcji, np dolna żarówka robi za przeciwmgielny, a dodatkowo za postój. W trakcie działania jako postój nie jest wykorzystywana pełna moc żarówki, bezsensem by była żarówka 21W świecąca pełną mocą jako postojówka.