1.9 tdi manualna sześciobiegowa. 60000km przebiegu.
Zauważyłem, że skrzynia wykonuje "stęknięcie" prze wbijaniu 2, 3, 4. Przy redukcji nie zauważyłem objawów.
Poprzednia włascicielka wspomniala, że jeździla autem jak automatem. Pewnie na 3 biegu i sprzegle...
Stęknięcia w skrzyni
- Loszmi
- Przeglądacz
- Auto:: BXE, 1.9 Turbo Klekot,'08
- Imię:: Miłosz
- Kontakt:
Ale to jest dokładnie stękniecie.
Pojeżdżę i sie okaże ;-)
Spróbuje nagrać, bo nie to wkurza.
Jak by coś obcierało przy wciskaniu sprzęgła przy przechodzeniu z 2 na 3 oraz z 3 na 4.
W redukcji tego nie ma.
[ Dodano: Czw Wrz 05, 2013 19:12 ]
Lipcowa wizyta w serwisie skonczyla sie na regeneracji turbiny.
A po tygodniu bylo z dźwiękiem tak samo. Z racji dosc powaznego muzykowania falszujace dzwieki powoduja u mnie spore emocje... Szum przy wciskaniu sprzegla zaczal konkretnie mnie wqr.. denerwowac. Autko znowu oddalem do serwisu na ew naprawe gwarancyjna.
Chlopaki wymienili tym razem poduche pod silnikiem.
Jest ewidentnie lepiej. Przestala takze trzeszczec deska rozdzielcza w okolicach 1000obr co sygnalizowalem w innym temacie.
Oczywiscie drobny szum przy wciskaniu sprzedla dostrzegam, jest nieznaczny i licze, ze to normalny dzwiek "eksploatacyjny".
Pojeżdżę i sie okaże ;-)
Spróbuje nagrać, bo nie to wkurza.
Jak by coś obcierało przy wciskaniu sprzęgła przy przechodzeniu z 2 na 3 oraz z 3 na 4.
W redukcji tego nie ma.
[ Dodano: Czw Wrz 05, 2013 19:12 ]
Lipcowa wizyta w serwisie skonczyla sie na regeneracji turbiny.
A po tygodniu bylo z dźwiękiem tak samo. Z racji dosc powaznego muzykowania falszujace dzwieki powoduja u mnie spore emocje... Szum przy wciskaniu sprzegla zaczal konkretnie mnie wqr.. denerwowac. Autko znowu oddalem do serwisu na ew naprawe gwarancyjna.
Chlopaki wymienili tym razem poduche pod silnikiem.
Jest ewidentnie lepiej. Przestala takze trzeszczec deska rozdzielcza w okolicach 1000obr co sygnalizowalem w innym temacie.
Oczywiscie drobny szum przy wciskaniu sprzedla dostrzegam, jest nieznaczny i licze, ze to normalny dzwiek "eksploatacyjny".