nie mozna otworzyc auta z pilota

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
touran2003
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

nie mozna otworzyc auta z pilota

Post autor: touran2003 »

witam mam problem poniewaz nie moge otworzyc auta z pilota ale zamknac mozna.baterie wymieniane ok miesiaca temu i po wymianie bylo ok.gdzie moze byc przyczyna tego ze nie mozna otworzyc auta?
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

A sprawdzałeś drugi pilot jeżeli ci otworzy to masz już winowajce (może przełącznik otwarcia się zepsuł)
touran2003
Przeglądacz

niestety tylko jeden kluczyk posiadam.kiedys zauwazylem jak pilot jeszcze dzialal ze podczas otwierania migala czerwona dioda w pilocie a teraz nie swieci
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

A czy nie należy jeszze raz zakodować kluczyk, jeżeli przycisk otwierania jest sprawny.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
adamki
Użytkownik
Auto:: TOURAN 1.9 AVQ 74 KW 2003
Imię:: ADAM
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

Post autor: adamki »

Miałem to samo Trzeba rozebrać pilota i odgiąć blaszki od bateri żeby lepiej przylegały do elektroniki. U mnie to się sprawdzało.
Image
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: andrz3j »

Jeszcze raz sprawdziłbym baterie i wymienił na nowa, sprawdził styki od baterii jak proponowali wczesniej a jak to nie pomoże to sprawdzilbym mikrostyki..
W pilocie masz mikrostyki które zapewne nie dzialaja. Jesli dioda nie miga podczas naciskania przycisku to stawiam na mikrostyk.Można rozebrać pilot, wyjąć płytkę, sprawdzić miernikiem mikrostyk.
Można też dokupić sam pilot.Za część z przyciskami zapłaciłem kiedyś ok. 65 pln na alledrogo, zakodowałem i gra, Tobie proponuje to samo. Jak zakodować pilota znajdzies na forum.
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
touran2003
Przeglądacz

po wymianie baterii wszystko ok
ELartur

Post autor: ELartur »

Witam mi pomogło rozgięcie blaszek w pilocie przyczyna pewnie była taka ze pare razy mi kluczyk upadł i nie było styku musiałem manualnie otwierac a reszte drzwi otwierałem po przekręceniu kluczyka w stacyjce i elektryką na drzwiach. pozdrawiam
crunch84

Post autor: crunch84 »

Witam podepne sie pod ten post mam taki problem ze nagle kluczyk działa dokładnie pod drzwiami od strony kierowcy drógi kluczyk przez jakis czas lapal super wiedz działałem na tym dobrym ale klapa nagle to samo baterie wymienialem i nie pomogło macie jakis pomysl próbowałem tez odginac blaszki ale nic wszystkie trzy przyciski działaja ale tylko bardzo blisko auta :/
Awatar użytkownika
krankor
Zaawansowany
Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 22 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy

Post autor: krankor »

Miałem podobnie. Skracały się zasięgi pilotów po kolei do metra i mniej. Kasowałem je i od nowa zapisywałem. U mnie nic to nie dało. Ale moje piloty były być moze jeszcze od nowości, jakieś 9 lat. Nasz piloty się starzeją. Kupiłem nowy pilot, przełożyłem część z immo. I zakodowałem. I teraz jest dobrze dopiero.
pozdrawiam Grzegorz
ODPOWIEDZ