Podłączenie zestawu ck-15w
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Podłączenie zestawu ck-15w
Jak w temacie. Bardzo proszę o wskazówki dotyczące podłączenia zestawu głośnomówiącego nokia ck-15w do RCD 510.
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
podrzuć mi maila na pw to prześle Ci zdjęcie mojej kostki to doradzisz gdzie mam powpinać to wszystko
Tutaj jest ten zestaw co mam, na str 29 jest opis przewodów.
[ Dodano: Wto Sie 13, 2013 21:21 ]
ponawiam prośbę w sprawie połączenia zestawu
Tutaj jest ten zestaw co mam, na str 29 jest opis przewodów.
[ Dodano: Wto Sie 13, 2013 21:21 ]
ponawiam prośbę w sprawie połączenia zestawu
-
rowaj
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 AVQ 2003 Szary
- Imię:: Bartosz
- Podziękował: 2 razy
Tak, połowicznie
Jedyne co, to tylko mi pozostał problem z niebieskim kablem /ten od czujnika zapłonu/. Podłączyłem go pod gniazdo w radiu, gdzie jest napięcie, ale bardzo niskie i zanika ono dopiero po pewnym czasie. W konsekwencji nie działa to jak powinno. Jak nikt mi nie pomoże albo sam nie dojdę, to po prostu zostawię niebieski kabel niepodłączony i zestaw się będzie wyłączał po 2 min. Ale wiesz, jak jest - jak coś można mieć na tip-top to się chce tak mieć 
ŁukaszTouran: sprawa wygląda następująco; ja mam radio RCD300. Najprawdopodobniej schemat jest taki sam.
Pod linkiem masz instrukcję obsługi. Na stronie 29. i 30. jest opis kolorów kabli i do czego podpiąć:
download.fds-ncom.nokia.com/supportFiles/phones/files/guides/Nokia_CK-15W_UG_pl.pdf
Zdjęcie schematu mojego radia:

Czerwony kabel podpinasz do napięcia czyli + UB (pierwszy rząd, pierwsza kolumna)
Czarny to uziemienie czyli podpinasz do 'stempla' (pierwszy rząd, druga kolumna)
Żółty odpowiedzialny za wyciszenie muzyki i przełączenie radia w tryb telefonu wpinasz do TEL MUTE (drugi rząd, druga kolumna)
Niebieski jest odpowiedzialny za wyłączenie zestawu wraz z samochodem i własnie nie wiem gdzie go dokładnie wpiąć
Jakby ktoś wiedział, to bd wdzięczny za info.
Dwa kabelki które powinny iść do głośnika od zestawu wpinasz w TEL AF + i TEL AF - (lewy górny róg) /Dodi! Mówiłeś, że w głośniki się wlutowywałeś i tak straciłem dwa dni na grzebaniu w necie, jak się odblokowuje tryb PHONE przez VCDS, bo myślałem, że dlatego nie działa!
/
Kable czerwony, czarny wlutowywałem w kable istniejące (odkrywałem kable istniejące przez zdarcie kawałka izolacji), kabel żółty musisz sam wcisnąć w gniazdo. W sklepach elektrycznych mają takie wsuwki które Ci będą pomocne. Najlepiej wziąć radio czy zrobić zdjęcie i Ci sprzedawca doradzi ;-)
Efekt jest takie, że jak ktoś do Ciebie dzwoni, to radio przechodzi w tryb PHONE i wycisza muzykę a Ty słyszysz rozmowę w głośnikach telefonu.
Jak coś niejasnego, to rozwijać temat
Aha, radio jest przykręcone torxami a plastik się zdejmuje łatwo. Pełno info w internecie. Nawet na YouTube są filmiki. Jakby co, to pisz
Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia.
ŁukaszTouran: sprawa wygląda następująco; ja mam radio RCD300. Najprawdopodobniej schemat jest taki sam.
Pod linkiem masz instrukcję obsługi. Na stronie 29. i 30. jest opis kolorów kabli i do czego podpiąć:
download.fds-ncom.nokia.com/supportFiles/phones/files/guides/Nokia_CK-15W_UG_pl.pdf
Zdjęcie schematu mojego radia:

Czerwony kabel podpinasz do napięcia czyli + UB (pierwszy rząd, pierwsza kolumna)
Czarny to uziemienie czyli podpinasz do 'stempla' (pierwszy rząd, druga kolumna)
Żółty odpowiedzialny za wyciszenie muzyki i przełączenie radia w tryb telefonu wpinasz do TEL MUTE (drugi rząd, druga kolumna)
Niebieski jest odpowiedzialny za wyłączenie zestawu wraz z samochodem i własnie nie wiem gdzie go dokładnie wpiąć
Dwa kabelki które powinny iść do głośnika od zestawu wpinasz w TEL AF + i TEL AF - (lewy górny róg) /Dodi! Mówiłeś, że w głośniki się wlutowywałeś i tak straciłem dwa dni na grzebaniu w necie, jak się odblokowuje tryb PHONE przez VCDS, bo myślałem, że dlatego nie działa!
Kable czerwony, czarny wlutowywałem w kable istniejące (odkrywałem kable istniejące przez zdarcie kawałka izolacji), kabel żółty musisz sam wcisnąć w gniazdo. W sklepach elektrycznych mają takie wsuwki które Ci będą pomocne. Najlepiej wziąć radio czy zrobić zdjęcie i Ci sprzedawca doradzi ;-)
Efekt jest takie, że jak ktoś do Ciebie dzwoni, to radio przechodzi w tryb PHONE i wycisza muzykę a Ty słyszysz rozmowę w głośnikach telefonu.
Jak coś niejasnego, to rozwijać temat
Aha, radio jest przykręcone torxami a plastik się zdejmuje łatwo. Pełno info w internecie. Nawet na YouTube są filmiki. Jakby co, to pisz
Mam nadzieję, że pomogłem. Powodzenia.
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany