Udało mi się zdobyć GW z końcowymi literami AF,po podmianie okazało sie że nie mogę go zakodować ( VCDS 10,36 bodajże),wyświetla jakiś napis po angielsku coś z ECU,czy możliwe że GW jest za nowy do mojego Turka?
tego gatewaya się inaczej koduje.... mielismy podobny problem, ale po szybkiej konsultacji z jarrym wszystko się wyjaśniło... nie dasz rady zakodować tego przy pomocy long coding.... trzeba znalesc liste urzadzen i je "odfajkować" ... szczegółów niestety nie pamiętam
siemion22 pisze:Udało mi się zdobyć GW z końcowymi literami AF,po podmianie okazało sie że nie mogę go zakodować ( VCDS 10,36 bodajże),wyświetla jakiś napis po angielsku coś z ECU,czy możliwe że GW jest za nowy do mojego Turka?
Ja w zeszłym tygodniu te wymieniałem na 7N0 907 530 AF i jego się nie koduje długim kodowaniem tylko przez list instalation czy jakoś tak jest przycisk pod coding II w VCDS. Tam musisz pozaznaczać odpowiednie funkcje. Proponuje podłącz stary spisz sobie co masz pozaznaczane i wtedy to są zaznacz na nowym. Ja tak zrobiłem.
Ja jak zawsze koduję (nie ważne jaki gateway)to po pierwsze zaznaczam w liście instalacji ,to co powinno być, a następnie zabieram sie do kodowania, nie wiem czy to gdzieś było opisane ale dla mnie to było początkiem procedury...
ja wymienialem 2 razy gatewaya i w obu przypadkach niby przyjmowal kodowanie ale sie ono nie zmienialo i w obu przypadkach pomoglo wykasowanie bledow przed kodowaniem